Cum se fac chifteluţele de dovlecei

By on October 21, 2011
chiftelute de dovlecei

Chifteluţele se prepară simplu şi se servesc atât calde cât şi reci.

Pentru prepararea chifteluţelor de dovlecei aveţi nevoie de:

– dovlecei: 4 bucăţi potrivite
– ouă: 5 bucăţi
– făină: 8 linguri
– usturoi: 6 căţei
– brânză sărată: 200 de grame
– sare şi piper: după gust
– ulei

Cum se prepară chifteluţele de dovlecei:

Curăţaţi dovleceii de coajă şi îi daţi pe răzătoarea mare. Îi lăsaţi la scurs timp de aproximativ o oră. După de dovleceii s-au scurs adăugaţi ouăle, făina, brânza zdrobită, usturoiul zdrobit, condimentaţi şi amestecaţi bine. Luaţi cu o lingură din compoziţie şi formaţi chifteluţele pe care le puneţi apoi la prăjit.

Articole asemanatoare:

379