Masajul este de departe cea mai simpla si mai la indemana metoda prin care poti sa scapi de riduri sau de tensiunea musculara, de alte probleme ale pielii. Un masaj facial e de dorit indiferent de problemele pe care le ai, ai timp de el cu siguranta si il poti face si acasa, dar si la salon. Cu efecte garantate asupra ta si asupra pielii, fetei, masajul facial devine un aliat de nadejde in lupta cu procesul ireversibil de imbatranire a pielii, asta daca e facut in mod corect si stii ce tehnici sa folosesti de fiecare data.
Masajul facial este un tip special de masaj realizat doar la nivelul fetei, cu mainile sau cu instrumente speciale pentru masaj, cu uleiuri pentru a permite un masaj cat mai relaxant. Un masaj facial nu e doar pentru relaxare, poate sa ajute si cand vine vorba despre riduri, despre fermitatea pielii, despre circulatie.
Dintre beneficiile multiple ale masajului facial amintim: disparitia treptata a liniilor de contur si liniilor fine, ridurilor fine si estomparea celor mai adanci, drenaj limfatic eficient, detensionarea musculaturii, reducerea stresului. Cu un masaj facial regulat, zilnic, alaturi de ingrijirea tenului si a fetei ai toate sansele sa arati foarte bine, produsele folosite vor intra mai bine in piele, va fi incurajata si circulatia sangelui in anumite zone ale fetei, fruntea va fi mai neteda, liniile de la incruntare se vor estompa, durerile de cap nu vor mai fi asa de dese.
Pielea fetei este oxigenata mai bine, este mai curata, nu te mai confrunti asa de des cu acneea, tesuturile sunt mai rezistente, produsele aplicate pe piele actioneaza in profunzime si sunt distribuite uniform. Este prevenita si tratata iritatia pielii faciale, sensibilitatea prea mare, se reduce inflamatia senzatia de piele umflata, dispar pungile de sub ochi, pielea ramane supla, flexibilitatea ei e mai mare, stralucirea e si ea mai mare.
Daca esti racit un masaj facial reduce presiunea din zona sinusurilor, te ajuta sa te simti mai bine si sa respiri mai bine, se reduc cicatricile, grosimea musculara creste, procesele de reparare sunt mai rapide si mai eficiente, nu se mai acumuleaza asa de repede acid lactic in muschi.
Terminatiile nervoase vor fi stimulate, receptorii senzoriali vor functiona mai bine cand apelam la masaj facial, perceptia durerii si disconfortului la nivelul musculaturii faciale e redusa, productia de colagen e incurajata, pentru o elasticitate perfecta a pielii. Temperatura crescuta la nivel local in timpul masajelor faciale va duce la o mai buna circulatie, si de aici la stimularea reactiilor enzimatice implicate in formarea de colagen.
In timpul sesiunilor de masaj facial se folosesc multe instrumente dedicate acestui proces complex. De exemplu, avem un „roller” pentru zona de sub ochi, pentru masarea intregii zone orbitale, crema pentru masaj intra mai bine in piele si circulatia e incurajata, drenajul e mai eficient, nu mai avem ochi umflati. Dar foarte bine se poate utiliza gua sha, un fel de piatra neteda pentru fata si gat pentru un proces de rejuvenare a pielii aproape perfect, un roller pentru masaj facial total, pentru detensionarea musculaturii faciale.
Ce tehnici se folosesc in timpul masajului facial? O tehnica ar fi cea de „lifting” si fermitate, care se realizeaza cu miscari precise in diferite zone ale fetei, doar cu degetele de la maini, alta ar fi cea de estompare a ridurilor faciale, cea de drenaj limfatic facial, dar si cea de masaj facial reflexologic, care implica si acupunctura. Sa nu uitam de tehnica ce implica folosirea gua sha in masajul facial, cu efecte de calmare si relaxare imediate la nivelul fetei. Aceste tehnici sunt de gasit in saloanele de masaj.
Dar masajul facial poate fi facut si acasa, fara a avea nevoie de profesionisti. Putem apela la tehnica de ciupire usoara de-a lungul maxilarului, liniei de contur a fetei, spre urechi, cea de estompare a liniilor si ridurilor de pe frunte, masaj realizat doar cu degetele, tehnica masajului din zona ochilor, cu miscari circulare, tehnica sculpturii obrajilor, masajul pentru reducerea ridurilor nazolabiale, masajul pentru buze, pentru decolteu si gat. In timpul masajului de acasa puteti folosi uleiuri si ser, pentru efecte de hidratare in profunzie si antiimbatranire.
Specialistii recomanda masajul facial zilnic acasa, timp de 10 minute, si macar o data pe luna un masaj profesionist la salon. Masajul de acasa va fi incorporat in procesul de ingrijire a fetei si sa tenului din fiecare zi, fata trebuie sa fie curata, lubrifierea va fi perfecta daca se vor folosi seruri si produse hidratante, uleiuri de calitate, care nu irita pielea. De preferat ca masajul facial sa fie realizat dimineata, seara sau si dimineata, si seara.