Cum se fac clătitele

By on November 10, 2011
clatite

Clătitele sunt foarte uşor de făcut şi vă puteţi baza pe ele atunci când doriţi să mâncaţi ceva dulce şi nu aveţi foarte multe ingrediente în casă. Totuşi ele nu se servesc numai ca desert, ele pot fi şi un aperitiv interesant.

De ce aveţi nevoie pentru prepararea clătitelor

– ouă: 2 bucăţi
– lapte: 500 ml
– făină: 13 lingurui
– arome: după gust
– ulei: pentru prăjit
– gem: pentru umplut

Aceasta este o reţetă ce nu conţine zahăr.

Cum se prepară clătitele.

Puneţi ouăle într-un castron de mixer, adăugaţi un praf de sare şi bateţi bine. După aceea începeţi să adăugaţi făina puţin câte puţin precum şi laptele tot aşa. Aveţi grijă să nu facă cocoloaşe. După ce aţi adăugat toată făina şi tot laptele puneţi şi aromele pe care vi le doriţi.

Încingeţi bine o tigaie şi puneţi puţin ulei, apoi, cu ajutotul unui polonic puneţi din compoziţşia rezultată. Întoarceţi clătita şi pe cealaltă parte şi o puneţi pe o farfurie. Repetaţi această acţiune până la terminarea compoziţiei. Dacă nu aveţi chef să faceţi toată compoziţia, puneţi-o la frigider.

Odată terminate unmpleţi clătitele cu gemul dorit şi gata.

Articole asemanatoare:

497