Sat. Sep 23rd, 2023

Ce poate fi mai minunat iarna decat sa desfaci un borcan de muraturi asortate? Astazi vom pune impreuna castraveti murati in otet.

Castravetii trebuie sa fie cat mai mici, proaspeti, eventual cu florile galbene inca prinse e ei.

Pentru saramura avem nevoie de apa si sare. In functie de cati litri de apa punem la fiet, tot atatea linguri de sare grronjoasa punem. Astfel, daca punem trei litri de apa, vom pune tot trei linguri de sare.

In borcan taiem mai multe feliute de morcov si hrean. De asemernea, vom avea nevoie si de piper boabe si boabe de mustar. P fundul borcanului punem cateva crengute de marar uscat. Mai avem nevoie si de cativa catei de usturoi si cateva foi de dafin.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele necesare, punem pe fundul borcanului crengutele de marara, apopi asezam cat mai bine castravetii, astfel incat sa nu fie prea mult spatiu liber intre ei. Din cand in cand, punem cate putin din ingredientele de mai sus. Cand borcanul este umplut este momentul sa turnam saramura peste ei. Intre timp saramura trebuie fiarta, data in clocot. Se pune peste castraveti cand s-a mai racorit putin dar nu o lasam sa se raceasca. Se umple borcanul aproape tot, lasand cam doua degete gol.

Pentru mai multa siguranta, atunci cand turnam saramura fierbinte peste castraveti, sub borcan vom aseza un cutit.

Borcanul se lasa asa peste seara, iar in dimineata imediat urmatoare, locul lasat liber se completeaza cu otet. Apoi se acopera cu folie si se leaga bine.

Castravetii se mureaza cam in trei saptamani si sunt buni de mancat. Succes!

 

By Mimo