joi. mai 2nd, 2024

Scandinavia si Tarile Nordice sunt probabil cea mai frumoasa destinatie de c0ncediu pentru perioada iernii, dar si in celelalte sezoane vei gasi ceva de vizitat si de facut acolo. Clima diferita de cea din alte tari, fauna si flora unice, superbe, numarul mare de obiective turistice pe metru patrat, toate vor face parte dintr-un peisaj inedit care abia asteapta sa fie descoperit. Atractiile turistice din Tarile Nordice merita vizitate macar o data in viata, mai ales cele care nu sunt atat de cunoscute turistului obisnuit deja cu tot felul de calatorii si descoperiri ale celor mai frumoase zone din lume.

Nordul Europei a fost mereu o zona care a atras turistii ca un magnet. Sunt foarte multe locuri minunate de vizitat, clima ajuta si ea foarte mult, plus ca ai o multime de regiuni salbatice, cu peisaje care iti taie rasuflarea mereu si care te ajuta sa te relaxezi chiar daca temperaturile nu sunt cele mai prietenoase. Desi e cam frig pentru un european sau american obisnuit cu temperaturi ceva mai ridicate, Tarile Nordice vor ramane mereu un loc ideal pentru experiente de neuitat si un turism de calitate pe care il vei gasi in foarte putine locuri de pe Glob.

In periplul tau prin Tarile Nordice trebuie sa bifezi si urmatoarele obiective turistice de neratat:

Laguna Albastra. Islanda. In iernile nu atat de blande si in serile lungi de vara un loc perfect pentru relaxare este Laguna Albastra. Experienta pe care ai sa o traiesti acolo e suprarealista, apa e calda, ai o priveliste superba, apa are o culoare venita parca din alta lume. Laguna Albastra te asteapta cu bauturi bune, cu mancare pe alese, cu o atmosfera perfecta si cu o multime de surprize pe care le vei descoperi odata ce ajungi acolo. Nu ai cum sa ratezi acest obiectiv turistic din tarile nordice, insa trebuie sa tii cont ca sunt foarte multi turisti ca tine ce vor sa mearga acolo, asa ca trebuie sa iti faci rezervare din timp.

Preikestolen. Se afla in norvegia, este o platforma de stanca situata la mare inaltime, la peste 604 m, pe tarmul fiordului cu lungime de 40 km. Panorama oferita, spre fiordul Lysefjord si spre muntii din jur este unica, e ceva de mers pana spre varf, insa oboseala pe care o vei acumula va disparea cu siguranta cand vei putea vedea si fotografia una dintre cele mai tari privelesti din tarile nordice. Zona este vizitata anual de mii de turisti care se incumeta sa experimenteze o altfel de calatorie. Iti trebuie echipamente si rabdare ca sa ajungi in cel mai frumos loc al platoului, insa la final vei fi deplin multumit de alegerile facute.

Vik & Dyrhólaey, Islanda. In estul Islandei se afla un sat superb, Vik, iar mai departe de el dai de Dyrhólaey, Cape Portland cum il mai cunosteau marinarii. Dyrhólaey a fost o insula cu origine vulcanica. Vulcanul de acolo a erupt in urma cu mai bine de 100 de ani in timpul Pleistocenului. Peninsula are o altitudine de 120 de metri, exista si un far acolo, construit in 1927, aflat pe formatiunea care e indreptata spre mare. Desi nu e o atractie turistica atat de populara, zona ajunge sa fie vizitata anual de zeci de turisti care vor sa se bucure de tot ce ofera privelistea unica de acolo.

Tórshavn, Insulele Feroe. Se afla pe coasta de est a insulei Streymoy, a fost pe vremuri oras component al Ligii Hanseatice si este capitala Insulelor Feroe. Infrastructura sa bine dezvoltata a permis un turism infloritor in regiune, este o metropola politica, culturala si economica. Orasul viking iti permite sa ai o experienta perfecta, cu mancare buna, privelisti superbe, poti manca mult peste delicios si te poti plimba in voie prin imprejurimi si in zona orasului ca sa ii descoperi farmecul si frumusetea unica.

Insula Vágar, Insulele Feroe. Daca tot ajungi in Insulele Feroe e pacat sa ratezi alt obiectiv turistic superb, insula Vágar. Natura pe care o vei vedea acolo si fauna sunt unice, ai si lacul Sørvágsvatn de vizitat, cascada formata este fantastica, apa ajunge direct in mare. Satucul Gasadalur are cea mai frumoasa cascada din toata tara, asa ca e si el pe lista de obiective de neratat din Insulele Feroe. Alte cascade importante pe care le poti trece pe traseul facut in zona: Bøsdalafossur, Múlafossur si Reipsáfossur.

Kalmar, Suedia. Pe coasta sud-estica a Suediei se afla un orasel dragut, Kalmar. Trebuie sa vizitezi castelul Kalmar construit in urma cu 500 de ani, dar si localurile cu preparate din peste proaspat si bauturi care te vor ajuta sa te incalzesti rapid. Aparut in Evul Mediu, orasul inca mai pastreaza ceva din atmosfera acelor vremuri si s-a dezvoltat frumos in imediata vecinatate a castelului. Pe langa privelistea superba ai si o multime de locuri unice si flora si fauna ce merita vizitate oricand.

Bergen, Norvegia. Se poate vizita in orice perioada din an, acolo poti vedea si o parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, portul din lemn, cu o vechime impresionanta, cu multe cladiri din lemn conservate perfect. Ca sa prinzi un apus superb trebuie a mergi deasupra Fløyen, ai si munti si zone cu vegetatie salbatica pe care le-ai putea explora cand doresti. Bergen este locul ideal pentru a putea vedea si fiorduri. Cartierul Bryggen din Bergen este inscris din anul 1979 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Acelasi oras fost considerat capitala Norvegiei pana in 1299.

Tampere, Finlanda. Aflat intre lacuri si peisaje superbe, Tampere este orasul perfect pentru a descoperi cultura nordica si natura unica din aceasta parte de lume. Catedrala din Tampere, Parcul National Helvetinjärvi sunt doar doua locuri pe care nu trebuie sa le ratati cand va aflati acolo.

Este si cel mai mare oras fara iesire la mare din Tarile Nordice, el se afla fix intre doua lacuri, Näsijärvi, la nord si Pyhäjärvi, la sud, pe malul raului Tammerkoski. In oras exista multe lacuri importante, cu suprafete ce depasesc 50 m, cele mai vizitate fiind Lidesjärvi, Kaukajäarvi, Säarkijäarvi, Sääksjärvi si Tohloppi.

Cladirile sunt separate in Tampere de spatii cu iarba si multi arbori, vedem peste tot mesteacan, artar, pin, molid, brad, dar si o fauna diversa, formata din elani, lupi, ursi, plus multe pasari salbatice si veverite, iepuri de camp.

By Mimo