joi. ian. 23rd, 2025

Genele. Ne nastem cu ele, le putem aranja si avem grija de ele toata viata. Unele persoane le au aproape de perfectiune si arata bine oricum, insa sunt si multe doamne si domnisoare care ori isi doresc mai mult, ori genele lor chiar nu arata bine si nu avantajeaza ochii si forma lor. Pentru ele si pentru oricine doreste un look mai natural si mai modern extensiile de gene sunt o varianta excelenta, fara durere.

Extensiile de gene sunt un tratament semipermanent pentru gene ce implica lipirea de fire de matase, sintetice, sau chiar par uman sau par de cal de gene pentru a le face sa para mai lungi si cu un volum mai mare. De regula procedura se realizeaza doar la salon, de catre un profesionist cu experienta. Practic genele „false” se lipesc de genele normale cu un tip special de lipici, iar rezultatul final este excelent de fiecare data. Nu mai e nevoie nici de prea mult makeup.

In functie de materialele folosite avem trei tipuri principale de extensii de gene: din matase, din par de nurca, sintetice. Unele saloane mai au si extensii de gene mixte, care sunt sintetice, dar imita parul de nurca. Indiferent ce fel de extensii de gene alegi rezistenta lor va fi de 4-6 saptamani.

Pentru un look mai natural cele de matase si din par de nurca vor fi alegerile evidente, pentru un look ceva mai indraznet cele sintetice sunt perfecte-sunt mai inchise la culoare si mai groase. Lungimea si cat de „rasucite” sunt genele „false”, extensiile de gene vor dicta aspectul final. Se pot pozitiona genele mai scurte inspre interiorul coltului ochiului si cele mai lungi spre exteriorul coltului ochilor.

Dincolo de tipurile de gene putem discuta si despre patru stiluri de extensii de gene. Stilul natural este cel mai cautat si cel mai comun, e pentru doamnele si domnisoarele care vor gene mai lungi fara efort. Se folosesc gene cu lungimi diferite pentru a se mima cresterea lor diferita in timp, conturul urmarit e acelasi ca la genele naturale.

Stilul deschis in cazul extensiilor de gene va accentua centrul ochiului adaugand volum si lungime mai mare genelor spre mijlocul pleoapei, inclinandu-se in jos la fiecare capat pentru un efect de gradare simetrica. Se vor utiliza gene de 8 mm pentru colturi si de 12-14mm pentru centrul pleoapei.

Stilul ochi de pisica la extensiile de gene este simplu de obtinut. La coltul interior al ochiului avem genele cele mai scurte si gradual se ajunge la un maxim spre parte exterioara a coltului ochiului. Diferenta intre lungimi e de 50% intre cele mai scurte si cele mai lungi gene din extensia de gene, se va pendula intre 9 mm si 14 mm.

Stilul ochi de papusa bebelus este un mix intre natural si ochi deschis, lungimea genelor e pastrata de-a lungul liniei ochilor, cu cele mai lungi gene in mijlocul ochiului. Ochii vor parea mai mari, cu volum mai mare.

Dupa ce am vazut care sunt stilurile extensiilor de gene si tipurile de extensii trebuie sa recunoastem si cele trei forme ale ochiului uman, ca sa stim cum sa alegem extensiile de gene in mod corect. Ochiul uman poate avea forma de migdala, poate fi oval sau rotund. Desigur ca sunt zeci de alte variatii la fiecare categorie, unele persoane se pot incadra la mai multe forme de ochi, asa ca alegerea extensiilor de gene se va face doar cu ajutorul unui specialist cu multa experienta.

Ca sa iti faci o idee mai buna despre ce fel de extensii de gene sa soliciti la salon sau care ti se vor potrivi includem aici si forme de ochi precum strans, adanc, proeminent, inclinat/intors, cu o singura pleoapa, cu „gluga”.

Pentru ochii sub forma de migdala orice fel de extensie de gene e potrivita, dar stilul ochi de pisica iti va scoate in evidenta ochii si vei arata mai bine, la fel si stilul ochi deschis sau ochi de papusa bebelus-daca ai si ochi verzi, albastri, e alegerea ideala.

Pentru ochiul „strans” stilul ochi de pisica e recomandat mai mereu, vrei sa atragi atentia spre coltul exterior al ochiului adaugand gene mai lungi in extensii. Pentru forma ochi adanc stilul papusa bebelus si ochi deschis este perfect daca ne referim la extensiile de gene, ochiul pare ca sta ceva mai aproape de iesirea din orbita.

Ochii proeminenti au nevoie neaparat de stilul ochi de pisica la extensia de gene, ochi de pisicuta, o varianta a stilului ochi de pisica. Se atrage atentia mai usor asupra unor ochi mari si frumosi. Ochii „intorsi” vor primi stilul ochi de pisica la aplicarea extensiilor de gene, cei 14 mm de la genele false folosite vor corecta aspectul mai ciudat al ochiului.

Ochii incapsulati sau cu „gluga” vor necesita extensii de gene in stil ochi deschis, centrul ochiului e in prim-plan, lungimea genelor false adaugate va fi mai mare acolo

In fine, ochii rotunzi cer stilul ochi de pisica pentru extensiile de gene, se adauga lungime ochiului si se ofera un echilibru perfect pentru a se ajunge la forma ideala de migdala la nivel vizual.

Ce avanataje ai daca alegi extensiile de gene? Genele sunt mai lungi, volumul lor e usor de controlat, se pot personaliza, multe rezista si la apa, umiditate mare foarte bine, nu exista dureri la aplicare, vor sta foarte bine pe genele naturale si nu va fi afectata structura lor.

Genele naturale arata mai bine, privirea e mai expresiva, nu mai ai nevoie de mult timp pentru a te pregati dimineata, nu aplici mascara zilnic, rutina de machiaj e mai simpla, personalizarea e simpla in functie de lungimea dorita, grosime, curbura, nuanta. Si da, rezista bine la orice feld e activitati fizice, de la inot la exercitii fizice de tot felul, fara sa isi piarda din aspectul impecabil si fara sa se dezlipeasca. Sa nu uitam de stima de sine imbunatatita pe final, esti mai increzatoare si mai atractiva cu astfel de extensii de gene, atragi atentia mereu.

Criterii importante de alegere a extensiilor de gene:

  • Diametru;
  • Lungime;
  • Curbura-poate fi sub forma de J, sub forma de B, sub forma de C, de D, de L;
  • Pret;
  • Culoare si nuanta-cele mai populare culori pentru extensiile de gene sunt roz, violet, albastru.

By Mimo