Uşor de preparat, rulada cu caşcaval şi şuncă se poate servi atât rece cât şi caldă şi este delicioasă în ambele feluri.
Pentru prepararea ruladei aveţi nevoie de:
– apă 250 mililitri
– margarină – 150 grame
– sare – jumătate de linguriţă
– făină – 9 lunguri
– ouă – 5 bucăţi
– şuncă – 6 felii
– caşcaval – 100 grame
– telemea – 100 grame
Întâi de toate trebuie să preparaţi blatul ruladei. Pentru acest lucru puneţi cei 250 ml de apă la fiert, împreună cu margarina şi cu sarea. Oala se ţine pe foc până când margarina se topeşte, apoi se adaugă cele 9 linguri de făină şi cele 5 ouă. Se amestecă totul, obţinându-se un aluat destul de subţire. Acesta se pune într-o tavă pe care se aşează înainte o foaie de hârtie de copt şi se bagă la cuptor. După ce prinde culoare o scoateţi din cuptor şi o lăsaţi să se răcească puţin. Între timp tăiaţi cubuleţe şunca şi daţi pe răzătoare caşcavalul şi brânza.
Se presară apoi şunca, brânza şi caşcavalul pe foaia caldă şi se rulează. După ce aţi rulat blatul mai băgaţi la cuptor pentru încă 10 minute.