În doar 45 de minute veţi avea cea mai bună ciorba de porc a la grec pe care o s-o mâncaţi vreodată.
Ce vă trebuie pentru prepararea ciorbei de porc a la grec?
– Carne de porc: 500 grame
– morcov: 3 bucăţi
– albitură: 1 bucată
– ţelină: 1 bucată
– ceapă: 2 bucăţi
– orez: 50 grame
– ouă: 2 bucăţi
– lămâie: 4 bucăţi
– smântână: 250 ml
– leuştean: 1 legătură
– ulei: 50 mil
– sare: după gust
– piper: după gust
Cum se prepară ciorba de porc a la grec
Carnea se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert. După ce se scoate spuma se adaugă şi zarzavatul tăiat, ceapa tocată şi uleiul.
Separat se fierbe orezul care se adaugă în ciorbă după ce zarzavatul a fiert circa jumătate de oră. Se amestecă apoi galbenuşurile cu smântana, se adaugă în ciorbî, treptat, amestecând mereu. Se adaugă zeama de lămâie, condimentele şi leuşteanul tocat mărunt.