Cum se face supa de ceapa

By on November 17, 2011
Supa-de-ceapa-in-Austria

Supa de ceapă este excelentă pentru toate cele care ţin cure de slăbire. Este o reţetă clasică franţuzească, binevenită în zilele reci de iarnă.

De ce avem nevoie pentru prepararea supei de ceapă:

– cepă: 4 bucăţi mari
– supă de pui: 2 litri
– cimbru: 1 linguriţă
– foi de dafin: 2 bucăţi
– zahăr: 1/2 linguriţă
– piper: după gust
– ulei: 4 linguri
– câteva felii de pâine sau baghetă
– caşcaval ras

Cum se prepară supa de ceapă.

Se taie ceapa şi se căleşte în ulei la foc mediu. Când ceapa e moale se pune şi zahărul şi se lasă să se caramelizeze bine, pana prinde o culoare maronie.

După caramelizarea cepei se pune supa, dafinul, cimbrul, puţin piper şi se lasă la fiert cu capac pentru 30 minute.

La servire, deasupra farfuriei cu supa de ceapă se pune o felie mică de pâine sau bagheta şi apoi se presară caşcaval ras.

Articole asemanatoare:

442