Cine nu-şi doreşte să aibă în casă, în orice moment al zilei, puţină ciocolată cu care să se îndulcească? Plus este excelentă pentru servirea musafirilor.
De ce aveţi nevoie pentru prepararea ciocolatei de casă.
– Lapte praf: 500 grame
– zahăr: 400 grame
– lapte: 150 ml
– zahăr vanilat: 1 plic
– cacao: 50 grame
– unt sau margarină: 125 grame
– nuci, alune, stafide: dacă doriţi
Laptele, zahărul şi zahărul vanilat se pun pe foc şi se fierb 4 – 5 minute. Se pune untul sau margarina şi se mai lasă pe foc până se topeşte. Se trage de pe foc şi se pune laptele praf amestecat cu cacaoa. Se amestecă bine, se pun nucile, alunele sau stafidele şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasa la răcit, iar după aceea se porţionează.