Cum se face mâncarea de vinete

By on November 21, 2011
2835300862_bd795376cb

Mâncarea de vinete este sănătoasă şi săţioasă şi foarte uşor de preparat.

De ce aveţi nevoie pentru prepararea mâncării de vinete:

– Vinete: 750 grame
– Roşii 3 bucăţi
– Brânză telemea: 150 grame
– Ouă: 3 bucăţi
– Ulei: 50 ml
– Smântână: 2 linguri
– Pătrunjel verde: 1 legătură
– Sare: după gust
– Piper: după gust

Mâncărica se prepară foarte repede şi are o dificultate uşoară.

Vinetele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se încingeo tigaie mai adâncă, se adaugă uleiul, vinetele şi se lasă să se călească.

După ce acestea sunt călite, se trec intr-o tavă şi se bagă la cuptor. Peste vinete se pun roşiile tăiate cubuleţe şi se pune şi pătrunjelul. Apoi, se dă brânza pe răzătoare şi se presară peste mâncărică.

Cât timp vinetele stau la cuptor se bat cele 3 ouă şi se pune smântâna peste. Se adaugă sare şi piper. Scoateţi tava din cuptor şi puneţi peste ouăle amestecate cu smântână. Mai băgaţi puţin la cuptor şi lăsaţi până se rumneşte frumos deasupra.

Articole asemanatoare:

387