Reteta pilaf

By on May 21, 2014
pilaf

Un pilaf te salveaza atunci cand nu mai stii ce sa gatesti. Mie una imi aduce aminte de copilarie si il mananc cu placere alaturi de castraveti murati, dar acum fiind primavara, am renuntat la muraturi, locul lor fiind luat de salata de varza.

Ingrediente:
– O cana de orez
– 1 morcov
– jumatate de telina mica
– o ceapa
– 1 ardei gras mediu
– 200 de grame de ciuperci
– o legatura patrunjel
– piept de pui

Preparare:

Orezul, morcovul taiat cubulete, talina, taiata tot asa, si ceapa, tocata marunt se pun la fiert in multa apa.
Separat, se pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce acesta a fiert se scoate si se lasa putin la racit. Apa in care a fiert pieptul se pune peste orez care este lasat sa fiarba la foc foarte mic pentru ca altfel se lipeste. Pieptul fiert se taie cubulete, se pune peste orez si se amesteca. Separat, in tigaie se calesc putin ciupercile dar se lasa sa fie cu zeama atunci cand se pun si ele peste orez. Se amesteca bine bine. Cand totul este aproape gata, cu cinci minute inainte sa stingem focul punem si ardeiul gras pentru ca el trebuie sa ramana putin crocant. La final se pune patrunjelul tocat marunt.

Reteta oferita de: Sa gatim simplu

Articole asemanatoare:

767