Reteta Panna Cotta

By on May 23, 2014
Panna Cotta

Desi ai putea spune ca se face foarte greu, din cauza denumirii sale foarte sofisticata, in realitate acest desert se prepara incredibil de repede.

Ingrediente (pentru 6 persoane):

– 1/3 ceasca de lapte degresat

– 1 plic de gelatina alimentara

– 2 si 1/2 ceasca de frisca lichida

– 1/2 ceasca de zahar

– 1 si 1/2 lingurita de extract de vanilie

– gem de capsuni sau de fructe de padure

Preparare:

Toarna laptele intr-un bol si amesteca-l cu gelatina.

Intr-o oala mica, pune frisca lichida si zaharul si gateste compozitia la foc mediu. Cand incepe sa fiarba, toarna peste laptele amestecat cu gelatina, amestecand continuu pana cand compozitia se omogenizeaza. Gateste pentru un minut, trage oala de pe foc si adauga vanilia.

Toarna amestecul in niste forme de silicon, astfel incat sa poti scoate panna cotta mai usor. Daca n-ai asa ceva, o poti pune in niste pahare, care trebuie insa inainte umezite cu apa rece.

Lasa desertul sa se raceasca la temperatura camerei, iar apoi da-l la frigider pentru aproximativ patru ore.

Serveste panna cotta cu dressing de gem de capsuni sau de fructe de padure. Daca ai un gem facut in casa este perfect!

Acum, pentru ca exista pe piata fructe proaspete, poti incolui gemul cu acestea.

Articole asemanatoare:

1,700