Ingrediente necesare:
– paste 200 de grame
– 2 oua
– usturoi – 2/3 catei
– sunculita sau bacon – 150 de grame
– smantana – 200 de grame
– parmezan – dupa gust
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in multa apa cu putina sare si cu putin ulei. In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul.
Usturoiul se pune la calit intr-o tigaie destul de mare. Se caleste in unt dar daca nu aveti se poate folosi si putin ulei de masline sau de floarea soarelui. Dupa ce usturoiul care este tocat marunt a prins o culoare aurie se adauga sunculita si se mai lasa si ea la calit. Intr-un bol se bat cele doua oua si se adauga smantana, apoi se amesteca. Compozitia rezultata se adauga peste sunculita si usturoiul calite impreuna cu spaghetele fierte si se amesteca usor incontinuu pana cand se leaga sosul. Se pune si punin cascaval sau parmezan.
Pastele se servesc calde cu parmezan ras deasupra si cu putin busuioc daca va place, dar nu este obligatoriu.