Pate de ficat de pui

By on October 20, 2014
pate de ficat

500 de grame de ficatei de pui
150 grame de unt
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 frunza de dafin
150 – 200 ml supa de pui
1/2 lingurita sare piper nucsoara

Ceapa se taie, la fel si usturoiul. Totul de pune la calit in 50 de grame de unt.

Dupa ce ceapa si usturoiul au fost calite se pun si ficateii de pui. Dupa ce se lasa putin se adauga si supa de pui. Se acopera cu capac. La cateva minute se adauga si foaia de dafin. Se lasa undeva la opt, zece minute. Nu este nevoie de mai mult. NU este bine sa fie gatiti foarte mult pentru ca isi pierd consistenta cremoasa.

Se indeparteaza frunza de dafin si continutul se pune intr-un vas adanc pentru a putea fi maruntiti cu ajutorul blanderului.

Se adauga si restul de unt si restul condimentelor si se amesteca bine.

Articole asemanatoare:

1,354