Nici prea dulce, nici prea acră. Perfectă pentru zilele toride de vară, dar o puteţi prepara oricând.
De ce aveţi nevoie pentru prepararea plăcintei cu vişine?
– ouă: 6 bucăţi
– zahăr: 6 linguri
– făină: 6 linguri
– unt: 100 grame
– vişine fără sâmburi: 750 grame
– griş: o lingură
– vanilie: după gust
– lămâie: după gust
– sare – un vârf de cuţit
Cum se prepară plăcinta cu vişine
Ungeţi o tavă cu unt şi o tapetaţi cu faină. Apoi separaţi ouăle în gălbenuşuri şi albuşuri şi bateţi albuşurile spumă cu zaharul tos şi o lingură de zeamă de lămâie şi puţină sare.
Gălbenuşurile se amestecă până se omogenizează, apoi se pun făina, puţină coaja rasă de lămâie, vanilia şi untul topit, dar rece, şi se amestecă din nou, uşor, până se amestecă bine.
Se pune compoziţia în tavă. Se presară repede fructele deasupră, peste care s-a pus înainte o lingură de griş, care să absoarbă zeama din ele. Se coace cam jumătate de ora. Se lasă în tavă până se răceşte, apoi se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.