Dacă vă doriţi să mâncaţi un aperitiv cald, cred că varianta clătirelor umplute cu carne şi cu ciuperci este una foarte bună şi rapidă.
Iată de ce aveţi nevoie pentru prepararea clătitelor umplute.
Pentru clătite:
– ouă: 2 bucăţi
– apă minerală sau lapte: 500 ml
– făină: 15 linguri
– mărar: 1 legătură
– sare: după gust
– piper: după gust
Pentru umplutură:
– carne tocată: 400 grame
– ciuperci: 400 grame
– ceapă: jumătate
– ardei gras: 1 bucată
– roşii: 2 bucăţi
– caşcaval: 100 grame
– ulei: 3 linguri
– sare: după gust
– piper: după gust
Cum se prepară clătitele umplute.
Pentru început preparaţi compoziţia pentru clătite. Se pun cele două ouă într-un vas de mixer şi se bat bine, împreună cu un vârf de sare. Se adaugă făină puţin câte puţin, precum şi apa sau laptele în acelaşi mod. La final se adaugă ceapa tăiată mărunt mărunt şi mărarul tocat. Coaceţi clătitele într-o tigaie.
Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, căleşti carnea tocată împreună cu ciupercile tocate mărunt şi ardeiul tăiat mărunt.
Lasi cateva minute si adaugi rosiile taiate cubulete mici.
Calesti pana scade zeama, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si dai deoparte.
Amesteci cu telul ingredientele pentru clatite si condimentezi dupa gust.
Umpli clatitele, le impaturesti si le asezi intr-un vas.
Razi cascaval deasupra si le introduci la cuptor pana incep sa se rumeneasca.