mie. ian. 22nd, 2025

Ca şi dificultate checul cu mere se încadrează la reţetele foarte uşoare. El se prepară în circa 20 de minute.

De ce aveţi nevoie pentru prepararea checului:

Ingrediente:

– ouă: 4 bucăţi
– zahăr: 200 grame
– făină: 200 grame + 50 grame
– ulei: 100 ml
– praf de copt stins cu lămâie sau oţet: 1 plic
– sare: 1 praf
– măr golden: 1
– suc de la 1/2 lămâie
– iaurt: 2 linguri
– nucă măcinată: 100 grame
– coajă rasă de la 1/2 portocală
– esenţă de vanilie: 1/2 linguriţă
– cafea solubilă: 3 grame
– scorţişoară: 1/4 linguriţă
– cafea tare: 2 linguriţe

Cum se prepară checul:

Se curăţă mărul, se taie felii subţiri şi se stropeşte cu suc de lămâie pentru a nu se oxida. Se dau apoi feliile de mere prin 50 grame făină. Pornim cuptorul şi îl lăsăm să se încingă.

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, apoi se pune zahărul şi se continuă mixarea până se topeşte zahărul. Se adaugă gălbenuşurile (pe rând sau toate odată) şi se amestecă uşor cu o lingură sau un tel.

Se adaugă pe rând uleiul, praful de copt şi 200 grame făină, care se amestecă cu lingura uşor până se omogenizează compoziţia.

Se pune coaja de portocală şi esenţa de vanilie şi se amestecă în continuare.

Se încorporează pe rând în aluat iaurtul, nuca, cafeaua solubilă şi scorţişoara, apoi cafeaua tare.

Se toarnă aluat cât să se acopere fundul tăvii pe care este hârtie de copt. Se pune un rând de felii de mere, apoi se acoperă cu aluat, se pun iar felii de mere şi se termină cu aluat.

Checul se coace la 180 garde Celsius timp de 45 minute.

By Mimo