Cum se fac clătitele americane

By on November 11, 2011
clatite americane

Aceste clatite sunt pufoase şi groase şi nu se rulează. Siropurile de fructe şi cel de arţar se potrivesc perfect pentru servirea clătitelor americane.

Ce trebuie pentru prepararea clătitelor americane:

– făină: 350 de grame
– lapte: 300 ml
– ouă: 2 bucăţi
– praf de copt: 1 lingură rasă
– sare: un vârf de cuţit
– zahăr pudră:, 3 linguri
– ulei: 4 linguri

Cumm se prepară clătitele americane

Se amestecă făina cu praful de copt şi mirodenii după gust, plus un vârf de cuţit de sare.

Se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până se fac o cremă groasă, apoi se pune încet uleiul şi se omogenizează foarte bine. Se adaugă o parte din amestecul cu făină, apoi o parte din lapte. Se repetă operaţiunea. Se amestecă bine cu mixerul, la viteză mică. Aluatul trebuie să fie gros, dar să curgă din polonic. Se pune o lingură mare de aluat în tigaia unsă cu puţin ulei şi se prăjesc pe ambele părţi.

Articole asemanatoare:

513