Sun. Sep 24th, 2023

Afacerile cu plante halucinogene au cam scapat de sub control. Rapiditatea cu care se extind in toate colturile tarii demonstreaza un singur lucru: autoritatile sunt incapabile sa stopeze comercializarea acestor produse, desi multe dintre combinatiile de plante nu sunt destinate consumului uman!
Medici, specialisti, profesori si cercetatori atrag atentia asupra efectelor dezastruoase ale drogurilor legale: stari de euforie si halucinatii, paralizii, epilepsie, voma, agresivitate.

Spice Silver, Smoke, Spice Gold, Genie – acestea sunt doar cateva dintre produsele dupa care se dau in vant clientii Weed Shop-urilor, clienti din ce in ce mai tineri. Toate contin, in cantitati diferite: Pedicularis densiflora, nymphea alba, canavalia maritima etc. Cu alte cuvinte, euforie, halucinatii, tremur necontrolat al mainilor si picioarelor, crampe stomacale, voma, dilatarea pupilelor si ras necontrolat.

Pedicularis densiflora, cunoscuta sub numele de „razboinicul indian“, este una dintre cele mai raspandite plante din combinatiile puse in vanzare la Weed Shop-uri. Aceasta era folosita de triburile indiene din America de Nord, care fumau bobocii si florile uscate, obtinand efecte halucinogene, euforice, afrodisiace, relaxante si de agresivitate. Consumatorii nu mai sunt responsabili de faptele lor deoarece complexul de alcaloizi este toxic pentru sistemul nervos central si periferic. Se simt cu capul in nori, au chef de dans, au pupilele dilatate, iar mainile si picioarele le tremura, miscare similara cu cea cauzata de boala Parkinson. Persoanele care consuma aceasta planta nu mai au capacitatea de a conduce vehicule in siguranta, au crampe stomacale, mahmureala si senzatie de voma.

Canepa alba sau leonotis leonorus este un alt produs comercializat sub diferite forme in magazinele „Smoke legal“. Frunzele si petalele acestei flori, odata fumate, produc efecte euforice, relaxante si psihoactive, impulsive. Planta este originara din Africa de Sud, unde era fumata de triburile de hotentoti. Acesta este un drog care contine numerosi alcaloizi indolici si tropanici, toxici, care au multiple efecte secundare asupra intregului organism. Este interzis copiilor sub 18 ani si femeilor gravide, deoarece exista pericolul de a da nastere unui copil cu malformatii. In plus, creeaza dependenta ca si celelalte droguri clasice.

Nymphea caerulea, sau nufarul albastru, era folosita de egipteni si are efecte relaxante si euforice, dar perturba serios sistemul nervos din cauza unui complex de taninuri si compusi fenolici. Scuttelaria galericullata era cunoscuta si utilizata de indienii din America de Nord si are efecte paralizante asupra nervilor cranieni. Lotusul galben sau nelumbo nucifer era folosit de budisti pentru efectul mistic. Cel care inhaleaza fumul se simte „inaltat“ la ceruri, dar organismul este invadat de un complex de alcaloizi. Canavalia maritima este o planta cunoscuta si fumata de indigenii din Golful Mexic, ca substitut pentru cannabis.

By Renata