Tue. Jun 6th, 2023

Chiroterapia este o metodă de tratare şi de prevenire a disfuncţiilor sistemului osos şi muscular şi a efectelor acestora asupra sistemului nervos, scrie Click.

Andreea Raicu este fără îndoială una dintre cele mai apreciate vedete de la noi. Când o vezi la televizor sau la vreun eveniment, ai putea crede că această femeie nu are probleme de nici un fel. De sănătate cu atât mai puţin. Însă anul trecut, în octombrie, a ajuns la medic, cu o gravă problemă de sănătate, hernie cervicală. Ca să evite operaţia, Andreea a apelat la o clinică de vertebrologie, singura din ţară.
Anul trecut, Andreea Raicu a simţit dureri la coloană, dar le-a ignorat, crezând că sunt doar efectele unor poziţii nefericite, de la condusul maşinii sau de la poziţia în şezut la calculator.

Din păcate pentru vedeta Prima TV, această bănuială nu s-a adeverit, iar în timpul unei vacanţe la Cannes a ajuns la un spital. Şi în Franţa a primit un diagnostic greşit, aşa că toate calmantele pe care le-a luat pe reţetă nu i-au fost de folos.

Durerile se amplificau. La revenirea în ţară, Andreea şi-a întrebat mama despre medicul Vasile Druţă, cel care o tratatse cu ceva vreme în urmă de hernie de disc.

Aşa a ajuns Andreea la clinica din Mogoşoaia, “Bio Ortoclinic”, iar oamenii din zonă povestesc că vedeta Prima TV plângea de dureri cumplite la prima şedinţă de tratament. Durerile insuportabile erau datorate de inflamarea nervului Arnold, care, conform specialiştilor, este cea de-a zecea durere din lume. În plus, Andreea avea şi hernie de disc în zona cervicală a coloanei şi a urmat un tratament intensiv la clinica respectivă.

Elongaţiile sau mai pe înţelesul tuturor „întinderile oaselor” sunt proceduri pe care vedeta Prima TV le-a urmat în mai multe zone ale coloanei

Pentru a-şi remedia problemele de sănătate fără intervenţie chirurgicală, vedeta a făcut mai multe proceduri la clinica de vertebrologie: chiroterapie, elongaţii şi fizioterapie, toate zi de zi, iar după o lună durerile au dispărut.

Din păcate, rezultatele unor radiografii au anunţat-o că hernia de disc din zona cervicală nu era singura existentă. Acum prezentatoarea de la “Miss fata de la ţară” trebuie să se trateze şi pentru alte hernii, tot la coloană, dar de data aceasta nu mai amână tratamentul, deoarece a înţeles că e important să-şi ţină sănătatea sub control. Zilele acestea, domnişoara Raicu poate fi zărită din nou la Mogoşoaia, ea urmând un tratament de recuperare după o entorsă severă la picior. Pe blogul personal, www.andreearaicu.ro, vedeta Prima TV îşi îndeamnă fanii să meargă la medic de fiecare dată când au probleme.

“Nimic nu mai contează şi nu mai există când tu nu mai funcţionezi, când durerile te sfâşie şi când timpul şi tratamentele sunt cei mai buni aliaţi pe care îi ai. Eu fac în fiecare an analize şi merg regulat la doctor, dar, la rândul meu, m-am lăsat prinsă în vâltoarea muncii şi am ignorant semnalele. Spatele nu trebuie să doară pur şi simplu, capul nici atât pe termen lung, ameţelile nu trebuie să existe, nici durerile la sân sau alte probleme care te duc forţat la doctor. Mergeţi să faceţi controale anuale! Nu aveţi idee cât de simplu este să previi orice sau să tratezi în fază incipientă”, este de părere Andreea.

Sursa: Click

By Mimo