mie. mart. 19th, 2025

Pielea din zona nasului este subtire, sensibila, are multe glande sebacee, asa ca e foarte greu de ingrijit si de intretinut. Cu stres, hormoni, factori externi, poluare, soare, productia de sebum creste si testurile de la nas si din jurul sau vor avea de suferit. Din fericire avem suficient de multe tratamente si rutine de ingrijire a pielii pentru a proteja nasul si pielea de efectele nedorite ale imbatranirii si ale factorilor externi.

Sebumul in exces e cel mai mare dusman al pielii nasului. Blocheaza porii, oxideaza pielea, apar punctele negre, pe ambele parti ale nasului apar foarte multi pori mari vizibili si aspectul general al nasului are de suferit serios. Pielea nasului trebuie observata si ingrijita in permanenta daca vrem sa aratam bine si sa ne putem ingriji tenul si pielea din acea zona mult mai usor.

Sunt trei etape pentru a avea un nas care arata fantastic si o piele sanatoasa in acea zona: alegerea celor mai bune si mai simple produse de ingrijire eficiente, respectarea rutinei de ingrijire a pielii nasului si intretinerea corecta a pielii nasului. le vom detalia in continuare pe fiecare in parte, observand si avantajele respectarii lor:

Alegerea optiunilor de ingrijire a pielii nasului:

Aburul. Specialistii recomanda sa folosesti aburul pentru curatarea pielii din zona nasului cel putin o data pe saptamana. Si e foarte simplu sa obtii rezultatele dorite: umpli un vas curat cu apa fierbinte, acoperi capul cu un prosop si stai deasupra vasului in asa fel incat aburul sa isi faca treaba. Aburul va deschide porii imediat, sebumul in exces si toxinele sunt eliberate, punctele negre de pe nas atat de suparatoare si de urate vor fi mai usor de eliminat dupa. Pielea ramane curata, fara impuritati, se poate utiliza si un exfoliant pentru curatare fetei.

Plasturi pentru puncte negre. Reprezinta cea mai buna metoda pentru a curata partile laterale ale nasului. Se aplica pe zonele cu probleme si se lasa sa actioneze 10 minute, se dezlipesc si lasa pielea curata, fara sebum in exces, fara punctele negre atat de urate cand sunt mai multe. Ii gasesti oriunde, preturile sunt foarte mici, sunt foarte multe variante si se pot aplica o data la doua zile sau de doua sau trei ori pe saptamana. Atentie sa nu exagerezi cu ei pentru a nu irita pielea foarte sensibila din zona nasului.

Masca pentru ingrijirea nasului cu argila. Se foloseste de doua ori pe saptamana, elimina celulele moarte, curata orice impuritati de la nivelul pielii nasului, se elimina si excesul de sebum. Se aplica pe ambele parti ale nasului, se lasa sa actioneze 10 minute, dupa care se clateste din abundenta cu apa calduta. Tot sebumul in exces va fi absorbit, toxinele din piele vor fi neutralizate, pielea va fi „purificata” si va fi mai stralucitoare, mai sanatoasa.

Hartie absorbanta pentru nas. Se poate lua oriunde in geanta sau in poseta, poate sa reduca stralucirea pielii, are de regula diverse ingrediente, talc, zinc, caolin, va fi absorbit si excesul de sebum, pielea va arata mai bine dupa folosirea hartiei speciale. Se poate tampona sau se poate aplica direct pe pielea nasului si curatarea va fi rapida si usoara.

Uleiuri esentiale. Se dilueaza intotdeauna in ulei purtator, cantitati mici se vor folosi, trei picaturi de regula de ulei esential, de arbore de ceai, de grapefruit, de lavanda, lemn de trandafir. Uleiul in care se dilueaza uleiurile esentiale va fi vegetal, de la avocado, de argan, de masline, de migdale, de caise. Se maseaza cu aceasta combinatie de uleiuri ambele parti ale nasului pana cand se absoarbe bine in piele. Vei avea o piele a nasului curata, fara exces de sebum, si o pelicula hidrolipida care va fi mai usor de intretinut.

Rutina de ingrijire zilnica a nasului:

Demachiere. Da, demachiantul ajuta cand vrei sa cureti pielea si sa elimini impuritatile, uleiurile in exces, fardurile si orice fel de alte produse de ingrijire aplicate in zona nasului. Asa ai porii curati, desfundati mereu si stii ca vei putea reaplica machiajul in siguranta ori de cate ori doresti. Demachiantele sunt la indemana tuturor, au preturi bune, se gasesc peste tot si te ajuta sa ai o piele a nasului perfecta, care nu sufera de pe urma substantelor din machiajul folosit.

Exfoliere. O vei face de doua ori pe saptamana pentru a elimina celulele moarte de la nivelul pielii nasului, pentru a avea o pielea mai stralucitoare, mai sanatoasa. Se vor folosi produse de exfoliere cat mai blande si fara substante iritante in ele. Aplicarea lor se va realiza doar dupa ce zona a fost curatata si spalata anterior.

Hidratare. E foarte importanta pentru zona nasului, care de multe ori are tendinta sa fie mai uscata decat restul fetei. Se aplica doar produse pentru hidratare usoare, fara substante chimice iritante, acidul hialuronic e de dorit in compozitia produselor de ingrijire a nasului. Asa nu mai apar porii cu probleme si ridurile fine de la nivelul nasului.

Foloseste si hidratarea pielii nasului peste noapte, cu o masca hidratanta aplicata inainte de culcare aplicata pe zona din jurul nasului, dar si seruri cu rol de hidratare, cu acid hialuronic in compozitie si sodiu PCA care vor atrage si vor retine apa in tesuturi. Pielea uscata din jurul nasului va disparea ca prin minune daca respecti aceasta rutina importanta.

In plus, poti apela si la gelurile cu efecte hidratante, care te scapa si de punctele negre in exces si nu permit ingrasarea in exces a pielii nasului.

Projetare. Foloseste crema pentru protectie solara, cu factor de protectie solara cat mai bun, indiferent de sezon si de cat timp stai afara. Scapi de imbatranirea prematura a pielii, de riduri, de aspectul neplacut al zonei nasului pe masura ce imbatranesti.

Si un aspect important: curata de doua ori zona nasului inainte de culcare sau cand ajungi acasa. La inceput folosesti un ulei de curatare a porilor, dupa care poti sa apelezi la abur pentru a curata in profunzime porii. Uleiul va inmuia si curata porii cat se poate, dupa care aburul va elimina si va „purifica” porii din zona pielii nasului.

Intretinerea pielii nasului si a zonei nasului:

Fillere dermice. Cel mai cunoscut e acidul hialuronic, se injecteaza in zona nasului, adauga volum, redefineste forma nasului. Efectele sunt temporare si trebuie refacut tratamentul dupa 6-12 luni.

Botox. Relaxeaza musculatura din jurul nasului, scapi de riduri si de liniile fine care apar odata cu imbatranirea, varful nasului se poate ridica putin, oferindu-ti o infatisare mai tanara.

Tratamente cu laser. Imbunatatesc textura si tonul pielii nasului, se reduc cicatricile, porii prea mari, tonul care nu e uniform de la nivelul pielii. Daca vrei solutii care dureaza mai mult atunci acesta e tratamentul de care ai nevoie pentru pielea din zona nasului.

By Mimo