Buzele sunt organe cu o sensibilitate foarte mare la factorii externi. Pielea buzelor are nevoie mereu de o ingrijire speciala si de atentie sporita indiferent de sezon. Chiar daca sunt localizate la nivelul fetei, buzele nu au acelasi tip de piele precum tenul tau, asa ca rutina de ingrijire difera foarte mult. Sfaturile de ingrijire si de intretinere adunate de la cei mai buni specialisti si experti in intretinerea frumusetii feminine te vor ajuta cu siguranta sa ai buze superbe si cu volum.
Pielea buzelor e rozalie si ceva mai deschisa la culoare decat pielea de la nivelul fetei dintr-un motiv simplu: tesuturile de acolo nu contin asa de multa melanina, vasele de sange din spatele stratului de piele sunt vizibile. Nu ai nici foliculi pilosi, de par, dar nici glande pentru transpiratie. Deci buzele tale nu au cum sa fie hidratate, sa absoarba umiditatea sau uleiuri, asa ca se usuca foarte repede.
Nevoia de ingrijire e cu atat mai mare cu cat buzele sunt expuse direct la factorii externi si sunt afectate direct de orice fel de schimbari aparute in mediul in care traiesti, lucrezi. Ingrijirea buzelor nu e complicata deloc daca respecti cateva sfaturi simple venite de la specialistii si expertii in frumusete si in ingrijirea buzelor doamnelor si domnisoarelor. Iata ce poti face pentru buze cu volum excelent si cu un aspect mai ceva ca in reviste:
Exfoliaza buzele in mod regulat. Pe langa faptul ca scapi de celulele moarte de la nivelul pielii buzelor, o exfoliere te ajuta sa ai circulatia mai buna in aceeasi zona a buzelor. Buzele vor fi mai stralucitoare, vor fi mai moi si mai placute la atingere, mai „pline”. Exfolierile se pot face si acasa cu ingriente naturale, de exemplu cu zahar. Se combina zaharul cu mierea de albine si se aplica substanta obtinuta cu miscari circulare pe buze timp de 30-40 de secunde, masandu-se usor. Se repeta procedura de doua sau trei ori pe saptamana pentru rezultate excelente.
Aplica zilnic balsam de buze cu ingrediente naturale. De doua sau chiar patru ori pe zi iarna se poate aplica balsamul pentru a inmuia pielea, a reda aspectul sanatos al buzelor si a avea mai mult volum. Dispar treptat si liniile fine si ridurile din jurul buzelor daca ai grija de toata zona acestui organ foarte important. Plus ca vei avea si buze mai stralucitoare si mai usor de intretinut mai ales in lunile mai capricioase, cu schimbari de umiditate si de temperatura. Cat despre substantele din balsamurile cumparate, e de preferat sa te orientezi spre ulei din seminte de ricin, ulei din seminte de canepa, ulei mineral, unt de Shea.
Foloseste masca pentru buze. Asa cum ai o masca pentru par care te ajuta sa il intretii mult mai usor, asa poti aplica si masca de buze. In masca vei avea ingrediente naturale care vor hidrata, inmuia pielea buzelor si tesuturile si le vor face mai suple. Cu putina aloe vera si niste miere de albine de calitate ti-ai facut cel mai bun balsam de buze. Se aplica solutia pe buze si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se clateste cu apa calduta. Procedura se repeta zilnic, de doua ori, mentinandu-se regularitatea aplicarilor.
Exercitiile faciale chiar ajuta. Ai nevoie de exercitii faciale ca sa ai buze care arata bine si au mai mult volum. Pielea isi va recapata sau mentine elasticitatea, sunt prevenite si ridurile cu astfel de exercitii. Poti incepe cu un exercitiu foarte simplu de facut acasa: acela al literei O, facuta cu gura, cu buzele. Se va repeta exercitiul de zece ori pe zi la rand, ca sa nu mai ai nici linii si riduri fine in jurul buzelor. Sau poti foarte bine sa iti „ciupesti” buzele ca sa arate mult mai bine si sa aiba volumul dorit. In timpul ciupitului tesutul, pielea apucata cu buricele degetelor se trage usor inspre partea din fata, in afara. Microcirculatia e imbunatatita foarte mult, buzele isi vor recapata aspectul perfect. Uneori ajuta sa apropii buzele una de alta si sa pui putina presiune pe ele cu musculatura din jurul gurii ca sa le readuci aspectul „plinut”.
Masaj cu niste cuburi de gheata. Se folosesc cuburi de gheata ca sa masezi buzele si sa aiba volumul dorit. Temperaturile scazute vor stimula circulatia sangelui, vor avea si un efect revigorant si vor aduce volumul de care are nevoie fiecare buza. Cuburile de gheata se vor pune intr-un material textil curat si se vor aplica asa pe buze, niciodata direct, pentru ca vei avea mari probleme cu pielea si tesuturile fine de acolo.
Consuma apa minerala cu regularitate. Bea apa plata sau minerala cel mai bine, cel putin 8-10 pahare pe zi, 2 l de apa cel putin, ca sa iti hidratezi tesuturile, sa ai o piele sanatoasa, sa reduci riscul de aparitie a semnelor imbatranirii premature la nivelul fetei si buzelor.
Utilizeaza produse cu SPF 30 sau peste tot timpul. Chiar daca folosesti masca pentru buze trebuie sa te protejezi de soare si de actiunea sa asupra pielii cu un produs pentru buze care are si SPF 30+. Seara si noaptea treci la un produs de hidratare ca sa nu se usuce buzele si pielea cat dormi si nu mai ai activitate deloc. Daca stai in zone unde nu ai probleme cu soarele stralucitor e bine sa reaplici un balsam, o lotiune de protectie pentru buze o data la cateva ore, sa fii protejat de intemperii si de schimbarile climatice din perimetrul unde locuiesti.
Alte recomandari importante: evita sa fumezi, sa bei alcool in exces, ambele duc la deshidratarea pielii buzelor, atentie si la dieta, multe fructe si legume cu nutrienti de calitate, evita ingredientele si preparatele picante, prea condimentate, cu mult piper, condimente care predispus la uscarea tesuturilor, respira mai mult pe nas ca sa nu contribui la uscarea pielii din zona buzelor, evita vitamina A, eucaliptul, mentolul, camforul, aromele, mai ales cele iritante precum scortisoara, citrice, menta, dar si acidul salicilic.
Atentie sa nu ai substantele nocive pentru buze in produsele de ingrijire a pielii fetei, lotiuni sau balsamuri pentru buze, orice produse pe care le aplici in apropierea buzelor vor trebui verificate cu atentie si eticheta citita mereu.