vin. mart. 1st, 2024

În zilele caniculare de vară, băutura ideală, este potrivit nutriţioniştilor, limonada. Ajută la remineralizarea organismului şi înlocuieşte calciul şi magneziul pe care îl pierdem prin transpiraţie. Iată patru reţete care te vor răcori vara asta, scrie Libertatea.

1. Cu mentă
Ingrediente: 3 lămâi potrivite, zahăr după gust, frunze proaspete de mentă, 1 l apă.
Mod de preparare: Menta se spală bine şi se rup frunzuliţele. Codiţele se aruncă. Lămâile se storc. Se păstrează 2-3 felii pentru decor. Într-un pahar sau cană mare se pune zahărul după gust, se adaugă sucul de lămâie, mentă şi apă. Dacă vă place gustul puternic de mentă pisaţi frunze proaspete de mentă şi amestecaţi cu sucul de lămâie. Se amestecă bine şi se adaugă gheaţă.
2. Cu lime
Ingrediente: 3 lămâi, 3 linguri miere, 2 lime, gheaţă.
Mod de preparare: Lămâile se storc, mierea se amestecă cu puţină apă şi se încălzeşte pentru o dizolvare mai rapidă, lime se taie rondele. Se pun toate în carafă, se adaugă gheaţa şi se dă la frigider circa o oră.
3. Cu miere
Ingrediente: 5 lămâi, 5 linguri cu miere, 1 litru apă plată
Mod de preparare: Lămâile sunt spălate, tăiate pe jumătate şi stoarse. Sucul este pus într-o cană mare de sticlă. Se adaugă mierea şi se amestecă bine până se dizolvă, apoi se adaugă apa. Se pun feliuţe de lămâie şi se dă la rece.
4. Cu grapefruit şi lămâie
Ingrediente: 2 grapefruit roz, 1 lămâie, 1 plic de zahăr va-nilat, 3 linguri de miere, 0.5 l apă plată sau minerală.
Mod de preparare: Se taie în două fructele şi se storc pe storcătoarea de citrice. Se pun în vasul dorit, apoi se taie lămâia în două, se taie 4 felii subţiri care se vor tăia din nou în 4 şi se pun în vasul de limonadă. Resturile rămase din lămâie se storc. Sucul şi pulpa de fructe rămase se pun şi ele în vasul de limonadă. Se pune zaharul vanilat, mierea după gust, apoi se adaugă apă şi se amestecă foarte bine. Se pune la frigider. La servire, se mai poate adaugă gheaţă sau o felie de lămâie pe pahar.

By Mimo