Sat. Dec 9th, 2023

Evenimentul va avea loc la Craiova, în Sala Maură a Complexului ”Minerva”, sâmbătă, 3 Decembrie 2011.

A răspuns invitaţiei Asociaţiei Vasiliada şi va onora evenimentul cu prezenţa sa, remarcabila artistă lirică internaţională Felicia Filip, prim-solistă a Operei Naţionale din Bucureşti. Ovaţionată pe scene mari ale lumii – Covent Garden, din Londra, sau pe scena Operei din Viena, artista a fost decorată de Preşedintele României cu titlul de „Cavaler al Meritului Cultural”, cea mai înaltă distincţie acordată unui cântăreţ român în activitate.

Sensibilă şi cu sufletul aproape de cei mici – fiind, de asemenea, şi consilier artistic al Operei Comice pentru Copii Bucureşti, ”noua regină a Traviatei” a răspuns cu căldură invitaţiei noastre de a fi prezentă la Gala ”Vasiliada”.

”Societatea mai bună în care ne dorim să trăim este una a echilibrului şi dreptăţii, a democraţiei şi a responsabilităţii sociale. Grija pentru cel de lângă tine nu este un act grandilocvent şi nici unul benevol. Filantropia reprezintă un gest de dreptate socială, un act ce se întoarce însutit spre cel ce îl săvârşeşte”, spune Felicia Filip, referitor la evenimentul organizat de Asociaţia Vasiliada în Cetatea Băniei.

Cunoscuta soprană va fi însoţită de soţul său, Cristian Mihăilescu, regizor de operă şi director general al Operei din Braşov. Alăturându-se în acest demers filantropic soţiei sale, regizorul, compozitorul, dar şi artistul Cristian Mihăilescu susţine că ”bucuria aproapelui este şi bucuria ta; mai binele lui reprezintă mai binele tuturor. Filantropia este un act normal, un act omenesc, un act creştinesc. Iar noi, românii, suntem un popor credincios”.

Gala de Caritate ”Vasiliada” va fi deschisă de ÎPS Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, Arhiepiscop al Craiovei şi Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Vasiliada.

”În concepţia Bisericii noastre, bogăţia materială are o singură întrebuinţare – aceea de a-i ajuta pe cei săraci. Iar milostenia pe care o facem izvorăşte dintr-o dorinţă permanentă de a descoperi pe Mântuitorul Hristos în cel sărac, în cel bolnav, în cel orfan şi în cel întemniţat. Cuvintele Sfântului Vasile cel Mare, părintele asistenţei sociale, ne sunt pilduitoare: ”Tu eşti sărac! Un altul este mai sărac decât tine. Tu ai pâine pentru zece zile, el nu are decât pentru o zi. Fă parte în chip darnic din prisosul tău celui ce nu are nimic!”, îndeamnă Înaltpreasfinţia Sa pe cei care vor participa la acest eveniment caritabil.

Urmărind realizarea a două obiective importante – promovarea şi cultivarea sentimentului de responsabilitate socială în sectorul de afaceri din Oltenia, dar şi atragerea de fonduri pentru construirea a două centre rezidenţiale pentru mame şi copii aflaţi în dificultate, Gala de Caritate ”Vasiliada” este eveniment unic pentru Craiova, atât prin amploarea sa, cât şi prin mesajul pe care îl transmite – acela de a dezvolta un comportament filantropic activ al comunităţii economice din Oltenia.

By Mimo