Dum. sept. 8th, 2024

Un machiaj profesionist va viza si zona ochilor. In afara de fardul clasic aplicat vom avea nevoie si de rimel. Rimelul va evidentia mai bine zona ochilor si iti va oferi de fiecare data un look fresh si modern, indiferent de evenimentele la care participi. Spre deosebire de alte produse cosmetice, rimelul ales gresit poate sa distruga un intreg machiaj la care ai lucrat minute bune. Cum alegem insa rimelul care ni se potriveste si ce criterii vom incerca sa bifam in alegerile noastre?

Rimelul este un produs cosmetic extrem de apreciat si folosit peste tot in lume atat de catre profesionsti, cat si de catre amatori. Prima data cand s-a folosit un fel de rimel „primitiv” a fost undeva prin Egiptul Antic, prin anul 3000 i.Hr. Fardul de ochi era un fel de mix de grasime de la animale, antimoniu si funingine, deci rimelul din acele vreme era sub forma de pudra.

Antimonioul este o roca neagra cu reflexii albastruie din care se extragea substanta de baza din primele forme de rimel. Procesul de realizarea a rimelului la inceputurile sale era foarte simplu: luai grasime de vita, ceara de albine, cenusa de lemn, fum negru de la o lampa cu ulei. Francezii descopera rimelul in timpul cuceririi Algeriei pe la mijlocul secolului 19, l-au vazut la triburile idigene din zonele unde au ajuns.

Insa rimelul modern a aparut de abia in secolul 19. Eugène Rimmel, un chimist, a dezvoltat un produs cosmetic pe la 1880 obtinut din vaselina, distilata din petrol. In 1913, chimistul T. L. Williams si sora sa, Maybel, au lansat pe piata un rimel facut din praf de carbune si vaselina. Asa aparea celebra companie Maybelline. In 1917 aparea si rimelul pentru uz zilnic. In noua formula chimica a rimelului aveam fum negru sapun din ulei de nuca de cocos, la care se adauga si guma de tragacanth pentru a se lipi produsul de gene. Era un fel de sapunel cu pigment folosit pentru gene.

Prezentarea moderna a rimelului cu periuta, aplicator si tub a aparut prin anii 1939, fiind creatia unei anume Helena Rubinstein. Daca la inceput produsul modern a ajuns pe multe piete europene, mai tarziu il vedem si in Asia, unde nu a avut asa de mare succes pentru ca oamenii de acolo aveau genele diferite de ale europenelor si mai scurte.

In prezent gasim rimel in trei forme, lichid, pudra, crema, cu formule diferite. In fiecare rimel de pe rafturi gasim pigmenti, uleiuri, ceara, conservanti. Forma comuna de rimel este cea lichia, cea tipica cu un tub si un aplicator, o perie care variaza ca grosime si ca prezentare.

Pe piata sunt la ora actuala o multime de tipuri si variante de rimel pentru toate tipurile de gene. Alegerea e foarte dificila pentru ca fiecare brand isi doreste sa vina cu o noutate de fiecare data cand lanseaza un rimel nou. Ca sa nu mai pierzi timpul ti-am pregatit un scurt ghid de alegere a rimelului perfect pentru genele tale.

Cele mai importante criterii de selectie pentru un rimel:

Rimel negru sau colorat. Daca nu vrei sa risti alegi rimelul negru, care va fi popular mereu, e versatil si usor de aplicat. Iti scoate in evidenta culoarea irisului si albul ochiului va deveni si mai alb. Maroul e bun pentru persoanele cu parul roscat, pentru blonde, pentru femeile care cauta un efect de naturalete mai pronuntat. Un rimel ceva mai colorat, cu nuante interesante este pentru un stil modern, un pic indraznet, deci nu va fi pentru toata lumea.

Perii si formule pentru efecte speciale. Un rimel cu periuta de aplicare lunga, fina, cu peri scurti si o formula de alungire este doar pentru doamnele si domnisoarele care au gene scurte si pleoape „cazute”, ochii vor parea mai mari cand folosesti un astfel de rimel. Pe de alta parte, rimelul cu peria groasa, rotunda, cu peri compacti si o formula pentru volum va arata perfect cand e aplicat pe gene fine, rare. Genele vor avea un volum mai bun si vor parea mai groase.

O perie curbata cu o formula de curbare este o alegere buna pentru gene drepte si scurte, are un efect interesant si ochiul pare ca e mai deschis.

Peria conica de la rimel si cu perii spatiati moderat va defini mai bine zona de aplicare, vei obtine un look mai natural. Si mai e si rimelul rezistent la apa, pentru sezonul estival, vacante, activitati sportive, dar si pentru femeile care sunt cam emotive si plang destul de des. Pe langa aceste alegeri clasice mai mult foarte multe variatiuni ale periilor de la rimel si ale substantei care se aplica, deci vei avea de unde alege mereu. Perii din plastic de la rimel sunt ideali daca vrei sa ai gene mai bine definite si gene mai lungi.

Tipul genelor dicteaza alegerea corecta. Genele scurte nu au nevoie de perii groase de la rimel pentru ca vei aplica prea multa substanta si nu vei face decat sa te chinui sa refaci machiajul dupa ce vezi rezultatul. Peria cu perii in sus de la rimel e perfecta pentru acest tip de gene. Genele rare ar putea fi scoase in evidenta mai bine cu un rimel cu perie rotunda si cu o formula, substanta care va ingrosa genele si le va defini mai bine.

Genele care se „rasucesc” destul de greu, care raman drepte orice le-ai face sunt perfecte pentru a folosi ondulatorul de gene, rimelul se va aplica cu o perie speciala care are peri cat mai fini si bine spatiati. Pentru genele lungi formula de rimel pentru ondulare e perfecta, se ridica un pic si se onduleaza genele, efectul obtinut fiind cel de pisica.

Genele inegale sunt complicat de dat cu rimel. Un rimel cu ulei de pro-keratina pentru hranire si incurajarea cresterii, cu perie cat mai mare, cu un centru conic ar fi alegerea cea mai buna in acest scenariu.

Modul in care arata genele iti poate oferi o idee despre tipul de rimel de care ai nevoie. Daca ai gene care arata natural o perie in forma de tub e perfecta, perii trebuie sa fie scurti ca sa nu aplici prea mult produs. Genele ridicate, alungite au nevoie de o formula de rimel cu fibre si de o perie spiralata foarte fina ca sa poata fi separate genele si sa ai o lungime apropiata de perfectiune. Aplicarea rimelului se va face de la baza spre varf cu miscari rapide si sigure.

Genele dramatice, groase, accentuate au nevoie de o perie mai groasa la rimel si de o formula ce adauga volum. Rimelul se va depozita la baza genelor in acest caz.

By Mimo