joi. mai 30th, 2024

De obicei, folosim sandalele cu platformă pentru a obține câțiva centimetri în plus în înălțime, dar și pentru a ne simți mai confortabil fără să purtăm pantofi cu toc înalt. Acestea pot avea fie platforma completă – adică întreagă talpă a pantofului, fie doar platformă în față și toc înalt în spate. Se știe că sandalele cu platformă au fost folosite pentru a oferi o înălțime suplimentară, încă de când au fost inventate pentru prima dată în Grecia antică. Dar de unde a venit această nevoie de a fi mai înalt?

Istoria sandalelor cu platformă

În Grecia antică, acestea erau folosite în principal pentru a oferi un plus de înălțime personajelor de teatru pe scenă, dar și pentru a valorifica importanța lor.

Se crede că în secolul 18 sandalele cu platformă erau purtate pentru a evita murdăria de pe străzi, în timp ce aceeași utilitate practică o aveau și sandalele japoneze Geta (acei pantofi cu talpă de lemn pe care localnicii obișnuiau să îi poarte). În timpul dinastiei Qing din China, femeile aristocrate Manchu purtau un fel de pantofi cu platformă cu toc separat, care au fost ulterior adoptați de către europeni.

Sandalele cu platformă s-au bucurat de popularitate în SUA și în toată Europa începând cu anii 1930 și până în 1950, atunci când Moshe Kimmel a conceput prima versiune a acestora pentru Marlene Dietrich. Cu toate astea, sandalele cu platformă au fost cu adevărat populare între anii 1960 și 1980.

Anii ‘90 au adus reintroducerea sandalelor cu platformă, realizată de designerul britanic Vivienne Westwood. Asta, și faptul că fetele de la Spice Girls au continuat să le poarte, au adus din nou la suprafață acest model de sandale, care și-a recâștigat popularitatea pe care o are în ziua de azi.

În acest articol vom descoperi 3 moduri creative de a purta sandale cu platformă.

#1: Ținute colorate, pentru vară

Vara e momentul ideal pentru a încerca lucruri noi, dar este și perioada vacanțelor, ceea ce înseamnă că ai ocazia să experimentezi cu o pereche nouă de sandale cu platformă. Mai jos îți vom prezenta câteva idei despre cum să le asortezi pentru a arăta chic, dar și pentru a te simți confortabil în același timp.

Ca un mic truc – optează pentru piese vestimentare cu motive florale și folosește-te mult de alb, deoarece atrage căldura mult mai puțin decât celelalte culori. Mai mult, o pereche colorată de sandale va oferi un contrast plăcut, iar o geanta drăguță va face ținută să iasă în evidență.

Mai mult, alege sandale în culori vii pentru a face ținuta mai interesantă. Vei găsi zeci de perechi colorate de sandale pe onefashionroom.ro, pentru toate gusturile. Atunci când alegi modelul preferat, asigură-te că platforma nu e prea îngustă la talpa. Ca sfat, poți opta pentru sandale cu platformă cu talpă din plută, deoarece sunt mai ușoare și te ajuta mai mult în timpul mersului. Din punct de vedere al materialelor, țintește spre unele confortabile, care să-ți lase pielea să respire în căldura verii. Nu în ultimul rând, nu uita de accesorizare.

Sursa: https://onefashionroom.ro/product/77289/sandale-dama-cu-platforma-chandler-albastre-5544m.html

#2: Ținute hippie, lejere

Atunci când ne gândim la sandale cu platformă, le asociem de obicei cu curentul Hippie sau cu perioada anilor ‘70, deoarece atunci au apărut puternic în tendințe.

Pentru a crea un look hippie cu aspect mai “dezordonat”, alege o rochie maxi și combin-o cu platformele tale preferate. Adaugă niște ochelari de soare mari pentru a completa aspectul, asigură-te că parul tău e lăsat liber și gata – outfit-ul e complet.

Dacă simți că nu ai purta o rochie, îmbracă o fustă maxi, alege o cămașă contrastantă frumoasă și completează ținuta cu perechea favorită de platforme. Întregul look se va potrivi de minune cu parul lung și ondulat, prins lejer într-o coadă împletită mai dezordonat. Adaugă o poșetă mică de umăr și ținuta va fi completă!

Sursa: https://onefashionroom.ro/product/77824/sandale-dama-cu-platforma-charlotte-albastre-5618m.html

În cazul în care nu ești nici fană înfocată a fustelor, optează pentru o pereche de blugi evazați alături de o bluză largă și vaporoasă. Împletește-ți parul pe lateral pentru a adăuga volum ținutei, ia-ți ochelarii de soare și fii pregătită să întorci capetele pe stradă.

#3: Ținute office, pline de stil

Cine spune că nu poți purta sandale cu platformă într-un mediu mai office? Nu vorbim de cele cu talpă de plută sau sfoară împletită, ci despre modelele mai elegante, care pot fi purtate la petreceri sau la birou. Dacă nu ai găsit încă un model pe gustul tău, te sfătuim să achiziționezi o pereche de sandale cu platforma de aici.

Un look office poate avea un aer glamour, însă în anumite medii de business nu poți experimenta foarte mult cu el. Cu toate astea, dacă lucrezi într-un loc unde poți ieși câtuși de puțin din tipare, alege o ținută formată dintr-o pereche de pantaloni largi albi, alături de un tricou, un blazer bărbătesc și desigur, sandale cu platformă. Vei demonstra că poți fi în continuare stylish și decentă, fără a fi complet în conformitate cu normele.

Sursa: https://onefashionroom.ro/product/75283/sandale-dama-cu-platforma-riley-negri-5222m.html

Ca alternativă, poți opta pentru un deux-piece dintr-un material lejer și colorat pentru a ieși din anonimat, în loc de unul simplu de culoare neagră, gri sau maro.

Încă ești de părere că nu ai cu ce să porți sandalele cu platformă? Pariem că nu! Acum ai ocazia de a experimenta cu ținute stylish, folosind sandalele preferate.

Acest advertorial a fost realizat de Champaigns.ro

By Mimo