Sun. Dec 10th, 2023

Epilarea inghinală este o practică ce datează încă din antichitate, iar motivele practicării acesteia ţin de modă, tradiţie, religie, practici sexuale, discomfort sau preferinţa personală.

Epilarea totală sau parţială a acestei zone face parte din multe culturi şi societăţi, iar în cultura modernă poate fi chiar un indiciu al îngrijirii şi igienei, iar lenjeria intima se vede mult mai frumos pe un corp epilat. În zilele noastre nici măcar pentru bărbaţi epilarea inghinală nu mai este o practică necunoscută.

Tipuri de epilare

Epilare inghinală obişnuită
– Îndepartarea firelor de păr care se observă în exteriorul marginii slipului. Se poate merge şi dincolo de linia slipului, incluzând ţi o porţiune din zona pubică superioară, rămânand doar un triunghi. Reprezintă un stil foarte obişnuit, clasic.

Epilare inghinală franţuzească
– Se elimină aproape tot părul din partea din faţă şi în continuare spre spate, fără însă a înlătura părul interfesier.

Epilare inghinală braziliană
– Este un stil împrumutat din zonele cu climă ecuatorială şi presupune îndepărtarea totală a părului, cu ceară – inghinal şi interfesier. Eventual se poate lăsa o mică porţiune în faţă.

Una dintre cele mai bune metode de epilare din zilele noastre este epilare definitiva. Un mod de a scapa pe termen foarte lung de parul atata de nedorit de pe corp.

By Mimo