Dum. iul. 21st, 2024

Egiptenii Antici au fost un popor unic in istorie. Aveau multa imaginatie, minte deschise, gandeau foarte bine orice, gaseau solutii la orice si si-au construit un imperiu renumit in toata lumea si peste milenii. De la ei avem matematica, astronomia, calendarul, piramidele, machiajul sub forma fardului de ochi, de exemplu. Insa dincolo de aceste lucruri laudabile, egiptenii antici erau si destul de ciudati in multe privinte.

Se spune ca, daca vrei sa cunosti un popor, te uiti la inceputurile sale si la oamenii care traiau atunci, la obiceiurile lor. Daca aplicam acest mod de a cunoaste un popor la cel egiptean antic vom descoperi ca sunt multe lucruri socante pe care nu le stim, poate, despre egipteni, si care faceau parte din viata de zi cu zi, erau considerate normalitate.

Cleopatra si primul vibrator. Stim deja din descoperirile facute in piramide si din istoria tumultoasa a Egiptului Antic ca egiptenii nu aveau niciun fel de inhibitii si isi faceau de cap in materie de amor cum doreau. Potrivit oamenilor de stiinta si egiptologilor, Regina Cleopatra ar fi fost prima femeie din lume care a folosit un…vibrator pentru masturbare. Se crede ca intr-o buna zi Cleopatra a luat niste albine nervoase si agitate si le-a pus intr-o cutie, dupa care si-a pus cutia respectiva in zona genitala pentru a genera placere si a se masturba in voie. Senzatia creata de albinele nervoase si vibratia usoara erau perfecte pentru masturbare. Desi Cleopatra era din punctul de vedere al etnicitatii grecoaica, inventia sa minunata a fost inspirata desigur de domnia sa in Egipt.

Babuinii si criminalii. In Egitpul Antic daca aveai babuini care invatau repede ii puteai antrena sa prinda criminalii. Egiptenii venerau animalele si le foloseau pe multe ca animale de companie. Insa babuinii s-au dovedit a fi foarte buni la priderea criminalilor. Pe langa criminali, babuinii mai „vanau” fructe, faceau bere si dansau. Multe mumii au fost descoperite cu tatuaje de babuini pe ele, dovada ca erau niste animale pretuite in epoca.

Egiptenii antici si berea. Stiai ca egiptenii antici fabricau bere cu mii de ani inainte de a aparea prima fabrica de bere in lumea moderna? Egiptenii erau buni agricultori, deci aveau la dispozitie cereale ca sa faca bere si paine. Nu aveau fabrici cum avem noi astazi, dar arheologii au descoperit vase in care erau urme de bere care parea facuta din apa si diverse combinatii de grane care se cultivau pe atunci in zona in care s-a dezvoltat civilizatia egipteana.

Orzul pe post de test de sarcina. Ce faceai in Egiptul Antic daca aveai suspiciunea ca erai gravida si nu mai venea menstruatia? Simplu, faceai rost de niste orz, urinai pe el cateva zile. Daca incoltea orzul erai insarcinata. Cu aceeasi metoda se stabilea si sexul copilului-daca incolteau semintele de orz aveai fata, daca urinai pe seminte de grau si incolteau aveai baiat. Si daca asta ti se pare ciudat trebuie sa stii ca femeile din Egipt si din Grecia acelor vremuri isi introduceau ceapa in vagin ca sa determine daca erau insarcinate sau nu. Daca le mirosea gura, respiratia a ceapa ziua urmatoare nu erau gravide…

Avortul era o forma de contraceptie in Egiptul Antic. Daca introduceai in vagin excremente de crocodil si aluat fermentat putaei evita sarcina nedorita in Egiptul Antic. Salcamul, curmalele, mierea erau foarte bune spermicide si nu ramaneai gravida, la fel si acidul lactic. Silphium, o buruiana de leac de pe vremea respectiva, se folosea pentru a induce avortul, care era o modalitate de a evita sa ai copii, nepedepsita in niciun fel.

Igiena orala neobisnuita din Egiptul Antic. Copite de bou, cenusa, coji de oua arse si piatra ponce, iata doar cateva dintre modalitatile in care iti asigurai igiena orala in Egipt. Se obtinea o pudra din ele si o foloseai pentru dinti si gingie ca pe pasta de dinti. Si eficienta era foarte mare, mai luai si niste menta dupa si erai fresh toata ziua. Bine ca avem pasta de dinti astazi, trebuie sa o pretuim mai mult si sa o folosim mai des, sa ne bucuram ca o avem la dispozitie mereu.

Moartea pisicii si sprancenele. In Egiptul Antic, daca murea pisica, animal sacru, iti radeai imediat sprancenele. Si nu doar tu, ci toata familia ca sa iti arati durerea fata de disparitia pisicii. Si daca apareau incendii se salvau intai pisicile, dupa care se stingea focul si se salva ce se mai putea. Vedem peste tot in piramide, alaturi de mumii si pisici mumificate, dovada ca erau niste animale respectate si stapanii voiau sa le aiba cu ele si dincolo de moarte. Raderea sprancenelor era o metoda radicala de a „plange” dupa pisica, insa era un obicei care se transmitea din generatie in generatie.

Pisicile si finalul erei faraonice in Egipt. Nu e niciun secret ca egiptenii erau obsedati de pisici. Cine omora o pisica primea din start pedeapsa cu moartea, pisicile erau pradatori feroce antrenate sa omoare orice fel de daunator care atenta la rezervele de cereale si de mancare. Insa a fost o problema cu pisicile: cand persanii au aparut cu pisici pe post de scuturi egiptenii au dat inapoi de teama sa nu moara pisicile. Persanii au ucis atunci multi soldati, faraonul si au preluat conducerea in Egipt….

Virginitatea si prostitutia, o banalitate in Egipt. In trecut, in Egiptul Antic mai precis, daca erai virgina inainte de a te casatori cu un barbat nu valora nimic. Oricine putea intretine relatii sexuale cate dorea si cu cine dorea chiar daca nu era casatorit legal cu o persoana. Daca avei aventuri insa si nu erai fidel aveai garantata pedeapsa cu moartea. Prostitutia, pe de alta parte, era doar pentru cei de rang inalt din acele vremuri. Cand murea sotul unei femei aceasta putea sa practice prostitutia cat dorea, dar doar atunci, nu si in timpul vietii sotului, cat avea familie.

By Mimo