mar. mai 21st, 2024

Inna data in judecata de un spaniol pentru plagiat

ByMimo

oct. 16, 2014 , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un spaniol o acuza pe Inna si pe echipa sa ca i-au furat piesa, nu toata piesa si cele mai importante linii muzicale ale acesteia. Totodata spaniolul cere daune morale pentru ca sustine ca din cauza furaciunii el a ratat un contract important, iar din aceasta cauza a suferit de depresie si de insomnie.

Procesul, care se va desfasuta la Tribunalul Bucuresti, urmeaza sa inceapa peste doua saptamani.

“Interpreta romana Inna si compozitorii acesteia, paratii…au furat practic elementele cele mai importante din nota melodica a piesei originale “A minute of life” si le-au transpus efectiv in melodia ce sustin ca le apartine, prezentand-o drept o creatie personala, fapt ce ii face vinovati de plagiat” afirma spaniolul in cererea de chemare in judecata.

Potrivit documentelor originale de la dosar, traduse in limba romana de un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, spaniolul considera ca piesa “Club Rocker” compusa de cei trei parati si Interpretata de Inna, a fost plagiata dupa creatia sa muzicala, piesa “A minute of life”. Robert Ramirez Carrascco sustine ca si-a inregistrat compozitia pe 8 iulie 2010, la “Sociedad General de Autores y Editores”, organismul care gestioneaza drepturile de autor in Spania, in timp ce piesa “furata” a fost inregistrata de baietii de la “Play & Win” peste mai bine de un an, la 22 septembrie 2011, in Romania, la UCMR-ADA.
Spaniolul vrea despagubiri de 271.000 de euro
inna

By Mimo