Sat. Dec 2nd, 2023

Asociaţia De dragul artei propune în luna Decembrie, în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani care se va finaliza cu o expoziţie: Chipuri de sărbătoare.

Expoziţia va prezenta lucrările copiilor şi va avea vernisajul duminică, 18 Decembrie, ora 17.00 în Galeria la nuiele, spaţiu oferit de Cărtureşti. Programul propune două tipuri de activităţi: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. Muzică, joc, poveste şi descoperire în familie şi în grup, prin imagini maiestrit pictate şi prin experienţa personală a copilului în raport cu mama sa, iată ingredientele programului.
aspecte din timpul unui program din luna noiembrie

În sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care îi reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul se vor propune jocuri şi activităţi care vor face referire pe de o parte la evenimentul sărbătorit de Crăciun, naşterea lui Iisus, şi, pe de altă parte, la propria experienţă a copilului în raport cu mama sa. Astfel, familiile vor fi invitate să identifice detaliul semnificativ dintr-o icoană, cei mici împreună cu mama urmând să imite gesturile şi mimica observate în icoană şi să compare personajele cu cele din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aducă: mama cu bebeluşul în braţe. Cei mai mari vor face schiţe după icoane, iar totul va fi agrementat de un colind şi de povestea Crăciunului într-o atmosferă de sărbătoare. În atelier copiii ajutaţi de părinţi vor realiza icoane sub formă de colaje tridimesionale. Lucrările vor fi expuse începând cu 18 decembrie.

Programele se desfăşoară după următorul orar:

sâmbată, 3 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

sâmbată, 3 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 3-4 ani

duminică, 4 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani

sâmbată, 10 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

sâmbată, 10 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

duminică, 11 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani

sâmbată, 17 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani

sâmbată, 17 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

duminică, 18 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani

By Mimo