Tue. Jan 31st, 2023

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a bătut-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe nemţoaica Andrea Petkovici. Un joc care a fost urmărit cu sufletul la gură pe toţi profesorii de la liceul din Constanţa, unde sportiva a urmat ultimii ani de şcoală.

“Libertatea” şi SportNews.ro au vizitat locul în care s-a format actuala stea în urcare din tenisul mondial.

Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanta a fost scoală pentru multi campioni ai României. Horia Tecău, Andrei Pavel, dar şi tenismena pe care întreaga ţară a urmărit-o cu sufletul la gură în ultimele zile – Simona Halep, toti au învătat aici si si-au făcut profesorii mândrii. În holul de la intrare tronează o vitrină împânzită cu trofeele câstigate de elevii de aici, precum si amintiri dăruite de aceştia de-a lungu timpului. La loc de cinste stă o rachetă de tenis si o sapcă albă cu semnătura Simonei, dăruită în iarna trecută la o reuniune a elevilor liceului. “Ce mă bucură la ea este că are multe posibilităti de progres. Mai are multe de îmbunătătit, dar trebuie să aibă răbdare si să fie sănătoasă. La nivelul la care este ea, grija financiară dispare. Eu sper să o văd câştigând în finală, ar fi o chestie normală”, ne-a spus directorul LPS, Andrei Szemerja.

Cel care tine legătura cel mai mult cu Simona este fostul său diriginte, Cătălin Spătaru, care îi urmăreste toate meciurile si este alături de ea mereu. „Mă asteptam să avanseze, sper să ia Grand Slem-ul pe care si-l doreste. Eu cred că merită un loc 2 sau 3. Cea de pe locul I, Serena Williams, se spune că este imbatabilă. Totusi oricine poate fi învins, dar are mai multe puncte în fata Simonei. De când am cunoscut-o, am stiut că va ajunge sus, era hotărâtă. A fost bătăioasă de mică. După ce a câstigat la juniori la Roland Garros am stiut că totul este posibil” a declarat acesta.

Pe lângă trofee, holurile liceului sunt pline de campionii plecati de aici, fotografiile Simonei fiind cele mai multe.

By Mimo