joi. ian. 23rd, 2025

Ingrediente:
4 buc Rosii uscate
3 catei Usturoi 250g
3 buc Ardei gras
2 buc Morcovi
100 g Ciuperci Champignon
50 g Vinete
1 varf Chimen
1 lingurita Miere
100 ml Vin spumant demi-sec
50 ml Apa
2 linguri Ulei
500 g Pulpa de curcan
2 fire Rozmarin

Preparare:
Pulpa de curcan se cresteaza pe interior, in jurul osului. O punem la fiert cu un varf de sare.
Impanam apoi cu bucati de usturoi, crengutele de rozmarin si rosiile uscate si legam totul cu o sfoara. Tragem carnea la tigaie. Asezonam cu sare si piper.

Introducem carnea la cuptor impreuna cu vinul spumant si apa, pe care le turnam deasupra. O lasam la foc mediu spre mare (sau 200 ° C, functie sus si jos) aproximativ 20-25 de minute.

Cu 10 minute inainte sa fie carnea gata taiem legumele bucati mari si incepem sa le prajim intr-o tigaie bine incinsa, fara ulei sau unt. Asezonam cu sare si piper si amestecam incontinuu.

Se vor prinde un pic, dar vor avea o culoare ca de legume facute la gratar si vor iesi foarte gustoase.

Dupa aproximativ 10 minute de amestecat continuu (cand vor fi deja patrunse, dar usor tari in interior) adaugam chimenul si mierea, oprim focul si amestecam pentru ca legumele sa preia din acest gust intens si parfumat. Curcanul se serveste cald, impreuna cu legumele.

By Mimo