Cum era şi firesc să începem comunicarea noastră, prima reţetă pe care cred că o s-o găsiţi foarte interesantă este cea pentru Prăjitura „Mimoza”.
Din două motive am ales această prăjitură pentru începutul prieteniei noastre. Primul cred că este evident, dar cel de-al doilea este pentru că vreau să vă îndulcesc puţin la început. Chiar dacă este o prăjitură care se face în 90 de minute o să vedeţi că este delicioasă. Aaa… şi dacă nu vreţi voi să o preparaţi pentru că este destul de complicată, povestiţi-i mamei sau unei prietene mai experimentate despre ea.
Acum să vă spun ce aveţi nevoie ca să vă preparaţi propria voastră „Mimoză”.
Pentru „bază” aveţi nevoie de:
– 4 foi de plăcintă,
– 150 grame de zahăr pudră,
– 50 grame de unt,
– 1 ou,
– 2 linguri miere de albine,
– 3 linguri de lapte,
– 400 grame de făină
– praf de copt.
Iar pentru cremă aveţi nevoie de:
– 300 ml lapte,
– 2 linguri de griş,
– puţină esenţă de rom,
– 200 grame unt,
– 200 grame de zahăr pudră.
Ingredientele fiind spuse să trecem la treabă. Pentru început, frecaţi bine untul cu zahărul pudră până devine spumos. Apoi adăugaţi oul, praful de copt, mierea de albine, cele 3 linguri de lapte si puţină sare. Toate acestea le amestecaţi bine bine, după care le puneţi pe baie de aburi. Când apa din oala de pe foc începe să fiarbă înseamnă că trebuie să mai ţineţi compoziţia la baie de abur încă 15 minute. Când mai sunt 3 minute din cele 15, pui şi 200 de grame de făină, iar când iei de pe foc pui şi restul făinii.
Compoziţia astfel obţinută se frământă bine şi apoi se împarte în 4 părţi. Acestea se întind patru foi subţiri care după aceea se coc pe dosul tăvi la foc iute cât să se rumenească puţin.
Pentru prepararea cremei trebuie să fierbeţi laptele împreună cu cele 2 linguri de griş şi cu esenţa de rom sau orice altă esenţă care vă place. Tutul se fierbe până compoziţia devine mai groasa, circa 2 – 3 minute şi se lasă să se răcească.
Separat, se freacă 200 grame de unt cu 200 grame de zahăr pudră până devine spumos. După ce untul este frecat adăugaţi pentru crema lăsată la răcit puţin câte puţin ca să nu se taie.
Acum urmează ungerea foilor. Puneţi peste prima foaie o parte din crema care v-a ieşit. Puneţi cea de-a doua foaie peste. Peste aceasta puneţi gem de caise amestecat cu câteva picături de lămâie. Puneţi a treia foaie şi o ungeţi cu crema care v-a mai rămas. Puneţi şi a patra foaie şi prăjitura este gata.
Sfat: Puteţi să cumpăraţi foi din comerţ şi astfel treceţi peste prima etapă, cea a preparării foilor. Şi dacă le cumpăraţi din comerţ puteţi să le ungeţi cu nişte miere care va fi dizolvată în nişte apă, pentru a o putea întinde mai uşor.
Vestea proastă fetelor este că prăjitura se mănâncă a doua zi. Dar vă urez succes în prepararea ei şi aştept să îmi transmiteţi părerile voastre despre cum a fost.