mar. dec. 3rd, 2024

Un delicios desert pe care vi-l puteţi permite măcar o dată pe săptămână pentru că nu conţine foarte multe calorii.

De ce ingrediente aveţi nevoie pentru prepararea acestei prăjituri

Pentru foi
– ouă: 4 bucăţi
– zahar: 60 grame
– faina: 50 grame
– cacao: 10 grame
– zahar vanilat: 1 pliculeţ
– praf de copt: 1/2 linguriţă
– sare: un vârf de cuţit
– coajă de lămâie: după gust

Pentru cremă:
– banane: 500 grame
– lapte: 250 ml
– frişcă lichidă: 60 ml
– zahăr: 60 grame
– unt: 50 grame
– amidon: 40-50 grame
– vanilie măcinată: după gust
– zeamă de lămâie: 1-2 linguri

Cum se prepară prjitura cu cremă de banane.

Se pun ouăle, zahărul, praful de sare, coaja de lămâie şi zahărul vanilat într-un castron şi se amestecă cu mixerul până când compoziţia ajunge să aibe un volum de trei ori mai mare decât l-a avut la începutul procesului de amestecare.

Apoi se amestecă făina, cacaoa şi praful de copt. Se pune câte puţin la amestecul de ouă, timp în care se mixează continuu. Compoziţia se împarte în trei părţi egale. Se dă la copt în cuptorul încins la 200 grade Celsius, maximum 7 minute. Aşa se procedează pentru fiecare blat.

Pentru prepararea cremei se pune laptele, împreună cu smântâna, zahărul şi vanilia la fiert. Când laptele începe să clocotească uşor, se pune amidonul şi se amestecă bine. După ce compoziţia s-a îngroşat, se trage de pe foc, şi se lasă să se răcorească. Cât e caldă, se pune untul şi se amestecă mereu până se topeşte. Se lasă la răcit.

Bananele se taie bucăţi, se stropesc cu sucul de lămâie şi se zdrobesc. Pireul se amestecă cu crema de lapte. Pe prima foaie, se pune jumătate din compoziţie, se acoperă cu a 2-a foaie şi se pune jumătatea cealaltă de cremă.
Deasupra se pune a 3-a foaie şi se dă la frigider, pentru câteva ore.

By Mimo