Pentru a prepara budinca de macaroane cu bânză şi smântână nu este nevoie de foarte mult timp, însă operaţiunea necesită mai multe operaţiuni separate.
Pentru a face acest fel de mâncare aveţi nevoie de:
– paste: 1 kg
– brânză de burduf: 400 grame
– brânză telemea: 200 grame
– caşcaval: 100 grame
– smântână: 400 ml
– ouă: 2 bucăţi
– unt: 50 de grame
– pesmet: 2 linguri
– sare: după gust
– piper: după gust
Întâi de toate fierbeţi pastele în apă clocotită cu puţină sare. După ce acestea au fiert ţineţi-le puţin sub jet de apă rece şi apoi scurgeţi apa.
Faceţi un amestec din cele două feluri de brânză şi caşcaval ras şi adăugaţi smântâna.
Aşezaţi un strat de paste într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi puneţi jumătate din amestecul de brânzeturi peste.
Puneţi un alt strat de paste şi deasupra restul de brânză.
Bateţi ouale cu smântâna rămasă şi turnaţi peste macaroanele din vas.
Bagaţi vasul în cuptorul încins pentru 20-30 minute.