joi. iun. 13th, 2024

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) pregateste terenul pentru ziua in care va scoate definitiv de la vanzare biletele din hartie si va introduce sistemul portofelelor electronice reincarcabile.

Asrfel, conform programului de dezvoltare a Regiei, biletele – cu una sau doua calatorii pe mijloacele de transport in comun – vor disparea incepand cu 1 ianuarie 2010, adica peste o luna si jumatate.

„Totusi, daca se constata ca 50% dintre bucuresteni nu stiu sa foloseasca noul sistem (pe baza de cartele electronice), scoaterea biletelor se va amana cu un trimestru, maximum doua”, spune Grigore Ioan Popa, presedintele Comisiei Transporturi din Consiliul General.

Asa se face ca, in prezent, cand cumperi un bilet RATB, vanzatoarea iti spune ca, in cazul in care n-ai inca un card de transport, e momentul sa-ti faci unul si sa renunti la biletul de 1,3 lei/drum, respectiv 2,6 lei/doua drumuri. Purtatorul de cu vant al Regiei, Mihai Vladarau, admite ca in aceasta perioada se lucreaza la sondarea „consumatorului”: „Chestionarul se aplica si la cateva case de bilete, dar avem si sondori specializati”.

Sistemul automat de taxare, inaugurat in 2006, va avea o varianta si pentru cei aflati in tranzit prin Bucuresti, mai spune purtatorul de cuvant RATB.

„Pentru ei, va exista un card multiplu, cu doua-zece calatorii. In rest, raman valabile cardul-abonament (pe una sau mai multe linii si, eventual, metrou) si portofelul electronic, ce poate fi incarcat cu sume intre 2,5 si 50 de lei”. Un abonament RATB costa intre 30 si 80 de lei. Prima emitere a unui card nominal nu se plateste.

Mai multe detalii despre ne pe noul card Activ, puteti afla de pe saitul RATB.

By Renata