Wed. Oct 4th, 2023

Simona Halep este omul momentului în sportul românesc şi are mari şanse să urce pe locul trei în lume, în tenisul feminin.

Puţini ştiu că Simona Halep era în copilărie atrasă foarte mult şi de fotbal, ba chiar juca foarte bine. Nu organizat, ci pe stradă. Băieţii se certau care să o aibă în echipă, pentru că micuţa avea o energie extraordinară. Ca orice constănţeancă îl adora pe Hagi, iar întâlnirea cu acesta i-a produs o emoţie deosebită, mai ales că s-a produs pe terenul de tenis, Gică fiind şi el un pasionat al „sportului alb”.

Simona a ales tenisul datorită fratelui ei, mai mare cu şase ani, care juca la un club din Constanţa. Până să se legitimeze, exersa în casă. Lega cordonul de la un halat de baie pe post de fileu şi bătea mingea peste el. Nu-i plăceau păpuşile sau alte jucării. Juca ori fotbal pe stradă, ori tenis în casă. Primul antrenor, Ioan Stan şi-a adus aminte că atunci când Simona a venit la tenis era puţin mai mare decâr racheta pe care trebuia să o ţină în mână, dar că avea o motricitate extarodinară, deşi nu împlinise cinci ani. Reţeta de succes a Simonei a însemnat multă, foarte multă muncă şi ambiţie. Niciodată n-a sărit peste vreun antrenament, indiferent cât de obosită era de la şcoală. Iar cu şcoala chiar a mers bine, materia ei preferată fiind matematica. Simona Halep a jucat joi în semifinale la Roland Garros iar victoria i-a adus deja locul trei mondial.

“Gică Hagi este idolul meu. Întotdeauna am visat să ajung ca el. L-am cunoscut şi mi-a dat câteva sfaturi, între care şi să fiu modestă indiferent cât de sus o să ajung” Simona Halep, jucătoare de tenis.

By Mimo