Sat. Dec 9th, 2023

Ceva dulce este binevenit întotdeauna, drept pentru care astăzi vă prezint o prăjitură căreia n-o să puteţi să-i rezistaţi – prăjitura cu dovleac.

De ce avem nevoie pentru prepararea prăjiturii cu dovleac?

– ouă: 4 bucăţi
– Piure de dovleac: 450 grame
– zahăt tos: 300 grame
– ulei: 250 ml
– făină: 250 grame
– praf de cop: 2 linguriţe
– bicarbonat de sodiu: 1 linguriţă
– sare: 1 linguriţă
– scorţişoară: după gust

Ingrediente pentru cremă:
– cremă de brânză: 100 grame
– unt: 60 grame
– esenţă de vanilie: 1 linguriţă
– zahăr pudră: 250 grame

Tăiaţi dovleacul în jumătate, îl aşezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi băgaţi la cuptor. Acesdta se coace timp de 30 – 40 de minute sau până furculiţa intră foarte uşor în el. Apoi se curăţă de coajă şi se pisează exact ca la piureul de cartofi.

Cele patru ouă se bat bine. Se adaugă dovleacul, zahărul şi uleiul până şi se omogenizează. Se pune făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată şi se bagă la cuptor. Se coace 25 – 30 de minute.

Cat prajitura stă la cuptor, se pregăteşte crema. Se amestecă toate ingredientele până nu se mai simte zahărul pudră şi se bagă la rece. Când prăjitura e coaptă şi răcită, întindem crema în strat subţire peste prăjitură.

By Mimo