Conopidă cu şuncă şi smântână

By on October 12, 2011
conopida

O reţetă gustoasă şi foarte uşoară care se prepară doar în 20 – 30 de minute. Nu este nimic complicat şi are un gust extraordinar de bun, dar mai ales sănătos.

Pentru prepararea acestui fel de mâncare aveţi nevoie de:
– 400 de grame de conopidă
– 100 de grame de şuncă presată
– 100 de grame de smântână
– 30 de grame de unt
– 30 de grame de făină
– sare şi piper după gust

După ce aţi spălat conopida o desfaceţi în bucheţele şi o puneţi la fier. Se ţine la fiert, după ce apa a început să clocotească circa 20 de minute. După ce aceasta a fiert o scoateţi din apă şi o lăsaţi la scurs şi la răcit.

Tăiaţi şunca feliuţe subţiri. Încingeţi untul şi în el căliţi făina. După aceea stingeţi cu puţină apă în care a fiert conopida şi adăugaţi şi smântâna.

Aşezaţi într-o farfurie adâncă bucheţelele de conopidă şi presăraţi feliuţele de şuncă peste. Deasupra adăugaţi sosul obţinut.

Articole asemanatoare:

373