vin. apr. 19th, 2024


FESTIVALUL MONDIAL AL ZAPEZII
Cand: 18 – 23 Jan 2010 (anual)
Unde: Grindelwald, Interlaken, Elvetia
Costuri: Intrare libera
Contact: www.grindelwald-events.ch
The World Snow Festival este unul dintre evenimentele de iarna cele mai populare in regiunea Grindelwald din Elvetia. Ar fi intr-adevar greu de imaginat o luna ianuarie fara acest festival! Fascinantul festival a fost lansat in 1983, atunci cand un artist japonez sculptat o Heidi gigant in zapada. Astazi, centrul orasului devine o adevarata scena de sculpturi. Artisti adunati din intreaga lume, sculpteaza operele chiar in fata spectatorilor pe care ii indeamna sa si participe. Cu o traditie indelungata, festivalul si-a castigat o reputatie extraordinara, promovand tinerii artisti si cultul frumosului.

CARNAVALUL DIN PARIS
Cand: 14 Feb 2010 (anual)
Unde: Rue Le Vau, Paris, Franta
Costuri: Intrare libera
Contact: www.carnaval-pantruche.org
Unde in alta parte decat in cel mai romantic loc din lume poti petrece Sfantul Valentin? Si mai minunat este faptul ca, o data ce te-ai cazat intr-o camera de hotel decorata in stil parizian, poti sa iesi la o plimbare si sa te bucuri de cel mai captivant festival din Franta, numit si Promenade du Boeuf Gras (Parada Vacii Grase). Festivalul este plin de voiosie si de culoare, pregatit sa te inveseleasca prin amploarea lui si prin tabloul pictat de costumele originale ale participantilor.

CARNAVALUL DE LA VENETIA
Cand: 6-16 Februarie 2010
Unde: Venetia, Italia
Costuri: Intrare libera
Contact: www.carnivalofvenice.com
Daca Parisul vi se pare prea banal pentru Sfantul Valentin, atunci Venetia poate sa va ofere magia necesara prin carnavalul sau plin de mistere, de masti, de culoare si de frenezie pasionala. Nu trebuie decat sa va gasiti un costum potrivit si o masca ingenioasa si sa va lasati prada carnavalului, pierdut prin labirintul de strazi si prin multimea de oameni, sau in interiorul elegant al palatului regal.

FESTIVALUL MENTON LEMON
Cand: 12 Feb – 3 Mar 2010 (anual)
Unde: Menton, Franta
Costuri: Parade: €9/€17 (in picioare/jos); 8-14 ani €6.50/€13
Gradinile de lumina: €12; 8-14 ani €8
Expozitia de citrice: €9; 8-14 ani €6.50
Contact: www.feteducitron.com
Cu o durata de peste doua saptamani, La Fete du Citron atrage un incredibil numar de 200.000 de vizitatori, care vin in orasul Menton, inca din anul 1930. Punctul culminant al festivalului este Parada de Fructe Aurii – in care sunt prezentate modele spectaculoase create din fructe citrice, inclusiv lucruri cum ar fi morile de vânt, cladiri, castele si personaje de desene animate. Exista o atmosfera familiala, cu o multime de evenimente pentru tineri si varstnici deopotriva.


FESTIVALUL DE PASTE DE LA SALZBURG
Cand: 27 Mar – 5 Apr 2010
Unde: Grosses Festspielhaus, Salzburg, Austria
Costuri: Abonament intre €460-€1230; studenti €160
Contact: www.osterfestspiele-salzburg.at
De fiecare Paste, Filarmonica din Berlin se opreste la sud de Salzburg pentru a pune in productie un program ce cuprinde trei concerte orchestrale si un spectacol de opera in cadrul Festivalului de Paste. Cererea este atat de mare incat uneori biletele se vand intr-o singura zi.

KENTUCKY DERBY
Cand: 1 May 2010 (anual)
Unde: Churchill Downs, Louisville, Kentucky, SUA
Costuri: Locuri centrale 72$- 93$, Intrare generala 40$
Contact: http://kdf.org/
Festivalul dureaza doua saptamani si culmineaza cu aceasta cursa, despre care se spune ca ofera „cele mai bune doua minute din sport”. Numai din premiul acordat castigatorului (2 milioane de dolari si o patura de 500 de trandafiri) poti sa-ti dai seama de importanta evenimentului. Festivalul cuprinde alte 70 de evenimente, printre care concursul de baloane cu aer cald, vapoare cu abur, o parada uriasa, concerte, explozii de artificii, chiar si expozitii de moda si degustari de vinuri. Intr-o singura expresie: cel mai mare eveniment anual din Statele Unite.

CONCORSO D”ELEGANZA
Cand: 23-25 Aprilie 2010
Unde: Cernobbio, Villa D’Este, Italia
Costuri: Intrare libera
Contact: www.concorsodeleganzavilladeste.com
Inca din 1929, langa lacul Como, in parcul hotelului Grand, din Villa D’Este, se desfasoara cel mai luxos festival al Europei, o expozitie extraordinara de masini deosebite, ce se incadreaza excelent in peisajul la fel de maret. Anul trecut lupta a fost castigata pe toate planurile de o frumoasa Alfa Romeo, 8C 2900B din 1938, urmata de un maiestuos Aston Martin Lagonda, One – 77, Coupé.

FESTIVALUL ROSWELL UFO
Cand: 1-4 iulie 2010
Unde: Roswell, Mexic
Costuri: Intrarea libera
Contact: http://www.roswellufofestival.com/

Orasul Roswell invita atat pasionatii de OZN-uri, cat si scepticii, pentru a participa la celebrarea unuia dintre cele mai dezbatute incidente din istorie. Cele patru zile ale evenimentului vor cuprinde invita?i, autori de divertisment, concursuri de costume, parade, diverse activitati. La începutul lui iulie 1947, un obiect misterios prabusit pe o ferma de 30 mile nord de Roswell. Roswell Army Air Field (RAAF) a emis o declaratie in care se pretinde ca s-au recuperat obiecte neidentificate apartinand unui aparat de zbor sub forma de disc. In ziua urmatoare, imediat dupa ce a fost dat publicitatii acest articol, RAAF si-a schimbat declaratia, declaratia revizuita starnind controverse care dureaza de sa de a spune c? obiectul a fost un balon vreme, nu, un disc de zbor în care acestea raeste 60 de ani.

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE LA EDINBURGH
Cand: 13 Aug – 5 Sep 2010 (anual)
Unde: Edinburgh, Scotia
Costuri: Intrarea la spectacole intre 25£ – 10£
Contact: www.eif.co.uk
Primul Festival Interna?ional de la Edinburg, Scotia, a avut loc în 1947, în urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, cu scopul de a imbogati viata culturala a Scotiei, a Marei Britanii si a Europei. Capitala Scotiei gazduieste la sfarsit de vara unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, o inlantuire a artelor, un spectacol condus de cei mai buni artisti, care au pus in scena cele mai frumoase demonstratii de muzica clasica, dans si teatru. Timp de trei saptamani strazile capitalei sunt pline de sunet si culoare, piese de teatru nonconformiste din America Centrala, de Nord si de Sud si spectacole incendiare de dans din Insulele Pacificului.

FESTIVALUL LOI KRATHONG
Cand: Noiembrie 2010
Unde: Chiang Mai, Tailanda
Costuri: Intrarea libera
Contact: www.loikrathong.net/eng/index.html
Loy Krathong este la fel de veche ca patrimoniul Thai si reprezinta o legatura stransa intre cultura Thai si apa. Festivalul are loc in noaptea cu luna plina a lunii a douasprezecea, atunci cand nivelul apei este mare, iar clima este mai rece. Milioane de baloane de hartie cu aer cald plutesc deasupra orasului, luminand intunecimea noptii. Peisajul de basm este nuantat si de focuri de artificii, in timp ce, spune traditia, ghinionul se indeparteaza.

By Renata