Tue. Jan 31st, 2023

Facultati din Bucuresti

 • 1.  Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii

F. J. S. C. si-a impus prestigiul profesional in rândul scolilor si al institutiilor academice de profil atât din România, cât si din strainatate. F. J. S. C este presedintele Asociatiei Scolilor de Jurnalism din Europa de Est si Centrala. Este membru asociat al Asociatiei Europene de Formare in Jurnalism (EJTA) cu sediul in Maastricht, al Retelei Scolilor Francofone de Jurnalism “Theophraste Renaudot”, al Centrului European de Cercetari in Comunicarea de Masa al ORBICOM-UNESCO (reteaua internationala a catedrelor de comunicare). Anual, studenti si profesori ai F.J.S.C. sunt cuprinsi in programe europene de jurnalism sau programe de schimb de experienta universitara si jurnalistica cu tari din Europa de Est si occidentala. Avem relatii academice si de cercetare cu institutii prestigioase din strainatate, cum ar fi: Ecole Supérieure de Journalisme din Lille, Université du Quebec din Montréal, Mid Sweden University din Suedia, Université de Grenoble din Franta, Université Paul Valéry-Montpellier din Franta,.

 • 2.  Facultatea de Drept

Facultatea de Drept este una dintre cele mai vechi facultati ale universitatii. Cadrele didactice lucreza in 3 catedre: catedra de drept public, catedra de drept privat si catedra de drept penal. O atentie deosebita este acordata seriei Drept a Analelor Universitatii din Bucuresti. Studiile si articolele revistei se constituie ca cercetare stiintifica fundamentala având ca obiect principalele institutii juridice precum si solutii ale instantelor judecatoresti românesti si internationale.

 • 3.  Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala

Facultatea de Teologie Romano–Catolica si Asistenta Sociala pregateste profesori de religie pentru invatamântul gimnazial si liceal, cercetatori in domeniul teologiei si asistenti sociali. Planul de invatamânt a fost structurat in functie de exigentele pregatirii profesorilor, imbinând disciplinele teologice cu cele pedagogice. Pregatirea studentilor pentru asistenta sociala se realizeaza printr-o diversitate de discipline sociale cu caracter teoretic si aplicativ : psihologie, sociologie, psihologie sociala, dezvoltare umana, teorii in asistenta sociala, metodele asistentei sociale, etc. La toate acestea, se adauga practica de specialitate care asigura formarea unor abilitati specifice de utilizare a pârghiilor asistentei sociale ca si a deprinderilor de a aplica valorile umaniste si crestine ale asistarii persoanelor defavorizate. O parte din absolventii facultatii se orienteaza spre diverse ocupatii (presa crestina, agentii de turism pentru pelerini) care cer o pregatire generala cuprinzatoare si posibilitati de expresie specifice domeniului vietii crestine. Ceilalti se indreapta spre locuri de munca in domeniul asistentei sociale care acopera o sfera sociala foarte larga: parohii catolice, penitenciare, case de batrâni, case de copii, institutii cu atributii de asistenta sociala guvernamentale si nonguvernamentale.

 • 4.  Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Continuatoare a traditiilor Scolii Nationale de Medicina si Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, si-a asumat misiunea educarii si formarii de specialisti de inalta tinuta in domeniul ocrotirii sanatatii, invatamantului si cercetarii stiintifice. Cu siguranta, in secolul ce a urmat fondarii celei ce avea sa reprezinte prima institutie de invatamant medical si farmaceutic din Romania, multe alte mari universitati au imbratisat acest scop. Totusi, cred ca spiritul de pionierat si idealismul care i-a animat pe fondatorii nostri, continua sa dea Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” o vitalitate distincta in lumea academica romaneasca.

 • 5.  Academia Tehnica Militara

Academia Tehnica Militara este acreditata ca institutie militara de invatamant superior de stat din Ministerul Apararii, parte integranta a sistemului national de invatamant, care formeaza ofiteri licentiati si specialisti militari si civili, prin studii universitare de licenta, masterat si doctorat, in domeniul fundamental stiinte ingineresti, pentru Ministerul Apararii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, agenti economici, precum si pentru alti beneficiari din tara si strainatate.

 • 6.  Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I. L. Caragiale

U.N.A.T.C.”I.L.CARAGIALE” este unica institutie de stat in cele doua specializari: teatru si film, cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea in baza Legii Invatamântului din România. O prima facultate de teatru isi incepe activitatea in Bucuresti in 1834 in cadrul Scolii Filarmonice. Incercarile de organizare si formare ale invatamântului de regie de teatru sunt finalizate in anul 1948 prin infiintarea Facultatii de Regie din cadrul Institutului de Arta, care a unit, timp de doi ani (1948-1950) intreg invatamântul de arta din Bucuresti. In 1950 se infiinteaza Institutul de Arta Cinematografica si Institutul de Teatru “I.L.Caragiale”. In 1954 cele doua institute se contopesc in Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” care va functiona pâna in 1990, când se transforma in Academia de Teatru si Film – unica scoala de traditie in domeniul teatrului si filmului din România, cu rang universitar, recunoscuta pe plan international. Din 1990, Academia de Teatru si Film se afla intr-un continuu proces de reforma care a condul la aparitia unor sectii si specializari noi. Din anul 1998 Academia de Teatru si Film devine Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, iar din 2001, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”.

 • 7.  Facultatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Invatamantul superior de constructii din Romania a luat fiinta in anul 1864 prin infiintarea la Bucuresti a unei Scoli de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura transformata in 1867 in Scoala de Poduri, Sosele si Mine si in 1888 in Scoala Nationala de Poduri si Sosele. In 1921 Scoala Nationala de Poduri si Sosele s-a transformat in Scoala Politehnica din Bucuresti in cadrul careia pregatirea inginerilor constructori s-a facut in cadrul Sectiei de Constructii, denumita din 1938 Facultatea de Constructii. Din 1948 si pana in 2008, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a fost absolvita de peste 37.000 de ingineri. In aceasta perioada, corpul profesoral al universitatii a cuprins personalitati marcante ale stiintei si ingineriei constructiilor, intre care academicienii Aurel Beles, Dumitru Dumitrescu, Emil Botes, Panaite Mazilu, Ion Stanculescu etc.
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti dispune in anul 2008 de un corp profesoral de elita care s-au afirmat atat prin rezultatele activitatii didactice si de cercetare, cat si prin participarea nemijlocita la cele mai importante constructii realizate in tara noastra.
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti are 7 facultati din care 6 cu predare in limba romana si una cu predare in limbi straine( engleza sau franceza ). In predare in limba romana: Constructii Civile Industriale si Agricole, Hidrotehnica , Cai Ferate Drumuri si Poduri , Instalatii , Utilaj Tehnologic, Geodezie, ofera pregatire universitara atat pentru primul ciclul , de licenta cu durata de 4 ani, in urma caruia se obtine calificarea de inginer.

alte facultati:

Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE)
Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti
Academia Nationala de Informatii din Bucuresti
Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti
Academia Tehnica Militara din Bucuresti
Colegiul Universitar de Institutori Waldorf din Bucuresti
Institutul Bancar Roman din Bucuresti
Institutul Teologic Baptist din Bucuresti
Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA)
Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti
Universitatea Artifex din Bucuresti
Universitatea Athenaeum din Bucuresti
Universitatea Bioterra din Bucuresti
Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti
Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara – Bucuresti
Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti
Universitatea din Bucuresti
Universitatea Ecologica Bucuresti
Universitatea Hyperion din Bucuresti
Univeristatea Media din Bucuresti
Universitatea Nationala de Aparare din Bucuresti
Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti
Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti
Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti
Universitatea „Politehnica” din Bucuresti
Universitatea Romana de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea” din Bucuresti
Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
Universitatea Romano-Britanica din Bucuresti (Fundatia „IDM”)
Universitatea Spiru Haret Bucuresti
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti
Universitatea Wales – Romania din Bucuresti

 • universitati bucuresti
 • lista facultati bucuresti
 • facultati particulare bucuresti
 • spiru haret bucuresti
 • politehnica bucuresti
 • ase bucuresti
 • facultatea de medicina bucuresti
 • snspa

By Renata